SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Horoz da Gitti, Tavuklar da!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her biri KDV dahil yaklaşık 1000 TL’ye satın alınarak bahar aylarında eski belediye meydanındaki alana dikilen horoz ve tavuk figürleri Salı günü yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülerek depoya kaldırıldı.

Parka konulduğu ilk günlerde vatandaşlarca ‘Bir horoz ve tavuğumuz eksikti’ diye eleştirilen horoz ve tavuk figürleri, Malatya Belediyesince düzenlenen Taş Heykel Sempozyumu’nda birinci gelen eserin konulacak olması nedeniyle kaldırıldığı öğrenildi.

Nisan ayında, esas kadrosu Emlak Müdürlüğü olan Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı Vekili Abuzer Kabakaş’ın talimatıyla satın alınan hayvan figürleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kent merkezinin değişik noktalarına yerleştirilmiş, bu kapsamda yıkılan eski belediye binası meydanına 2 tavuk ve 1 horoz figürü, satın alınan 1 adet sincap figürü belediye binası, 1 yunus balığı figürü de Orduevi karşısındaki havuzun yanına dikilmişti. Belediyenin farklı hayvan figürleri almaya ve kentin değişik noktalarına yerleştirmeye devam edeceği ifade edilmişti.

Ancak bugün eski belediye meydanındaki horoz ve tavuk figürleri Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince söküldü.

Belediye yetkilileri, geçtiğimiz günlerde yapılan Uluslararası 1. Taş Heykel Sempozyumu kapsamında yapılan ve birinci gelen heykelin, horoz ve tavuk figürlerinin yerine konulacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız