SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hortumun Boyu Var, Bilgi Yok!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:50
Hortumun Boyu Var, Bilgi Yok!.
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi’nin düzenlediği temizlik ihalesi kapsamında hizmet vereceği açıklanan çöp kamyonlarının ve bazı temizlik araçlarının hizmete alınması nedeniyle Yeni Cami (Nurettin Soykan) Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Çöp kamyonlarının hizmete alınması nedeniyle törene yüksek düzeyde katılım gerçekleşti. Törene Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TSO Başkanı H. Hüseyin Erkoç, ESKK Başkanı Ali Evren ve belediye çalışanları katıldı. 

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan törende yaptığı konuşmada, ihaleyi Esenlik yerine daha önceki yıllarda Malatya Belediyesi'nin çöp ihalesindeki olay nedeniyle gündeme gelen Akmercan Ltd. Şti.’nin almasını, ‘Akmercan 45 yeni araçla ihaleye talip oldu’ gerekçesiyle açıkladı. Tören sonrası Battalgazi Belediyesi tarafından medya kuruluşlarına gönderilen bültende kamyonların ve temizlik araçlarının sahip olduğu özellikler, araçların sahip olduğu hortum uzunluğuna kadar sıralanırken, kapalı devre yapılan, kamuoyuna tek satırlık bir bilgi bile verilmeyen milyonlarca liralık ihalenin bedeli ve diğer unsurları hakkında yine bilgi verilmedi. 

Devletin ve siyasetin üst düzey isimleri çöp kamyonlarının hizmete girmesi nedeniyle toplandı 

Battalgazi Belediyesi’nin düzenlediği ve bugüne kadar bir belediye şirketi olan Esenlik Ltd.Şti.’nin yerine getirdiği temizlik ihalesini alan Akmercan Ltd. Şti.’ne ait çöp kamyonları ve diğer araçların hizmete alınması nedeniyle Yeni Cami (Nurettin Soykan) Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Çöp kamyonları ve diğer temizlik araçlarının hizmete alınması nedeniyle törene devletin ve siyasetin üst düzey isimleri yüksek düzeyde katılımda bulundu. Törene Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TSO Başkanı H. Hüseyin Erkoç, ESKK Başkanı Ali Evren ve belediye çalışanları katıldı. 

Neden Esenlik değil de Akmercan aldı? 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan törende yaptığı konuşmada, 24 yıldan bu yana Esenlik Ltd. Şti. tarafından yürütülen temizlik hizmetlerinde, ihaleyi Esenlik Ltd.Şti.’nin değil de Akmercan Ltd. Şti.’nin almasını “Şimdiye kadar Esenlik Şirketi tarafından temizlik işleri yürütülüyordu. Merkez İlçe Battalgazi Belediyesi'nin temizliğini de Esenlik’in yapmasını istemiştik. Ancak Esenlik, farklı bir atmosfer ve kendini yenileme çalışması içerisinde olması nedeniyle, Akmercan grubu, şartnamemizde olmamasına rağmen 45 sıfır temizlik araçlarla hizmete talip oldular. 250 çalışanı ile hizmet yapacaklar” sözleriyle açıklamaya çalıştı. 

Törene katılan siyasilerin ayrı ayrı konuşmalarından sonra Vali Vasip Şahin araçların hizmete alınması nedeniyle kurdeleyi kesti ve araçların hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Hortumun uzunluğu var ihale bilgileri yok!

Törenden sonra Battalgazi Belediyesi tarafından medya kuruluşlarına gönderilen bültende, çöp kamyonları ve diğer araçlarının teknik özelliklerine ilişkin ayrıntılı bilgiler verildi. Araçların egzoz bilgileri, hortum uzunluğu hakkında bilgi içeren Battalgazi Belediyesi bülteninde ihalenin bedeli, ihalenin süresi, ihaleye katılan firma sayısı, rekabet ortamının sağlanıp sağlanmadığı gibi ihalenin temelini oluşturan hiçbir unsur hakkında bilgi verilmedi. 

Daha önceki olay 

Battalgazi Belediyesi’nin kamuoyuna herhangi bir bilgi vermeden, kapalı devre yaptığı temizlik ihalesini alan Akmercan Ltd. Şti., şirketin bazı görevlilerinin Esenlik işçilerine silah teşhiri ile gündeme gelmişti. Malatya Belediyesi Başkan Ahmet Çakır’ın ilk döneminde temizlik ihalesi düzenlemiş, daha önce İstanbul’un ilçe belediyelerinde görev yaptığı sırada Malatya Belediyesi’ne atanan bazı yöneticilerin, ihalenin Esenlik Ltd. Şti. yerine İstanbul merkezli Akmercan Ltd. Şti.’ne verilmesi için çaba gösterdiği ileri sürülmüştü. İhale günü Esenlik Ltd. Şti. işçileri belediye binası önünde büyük bir protesto eylemi yapmış ve ihalenin belediye şirketi dışında özel bir şirkete verilmesinin kabul edilemeyeceği yönünde konuşmalar yapmıştı. Bu eylem sırasında ihale için teklif vermek için gelen Akmercan Ltd. Şti. görevlileri ile Esenlik işçileri arasında gerginlik yaşanmış, bu sırada Akmercan Ltd. Şti. görevlilerinin Esenlik işçilerine silah teşhirinde bulunduğu ifade edilmişti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu olaylar ve temizlik ihalesinin arka planı ile ilgili iddiaların medyada yeralması üzerine ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştı. Bir süre sonra yenilenen temizlik ihalesini Esenlik Ltd. Şti. kazanmıştı. 

24 yıldan sonra ilk defa Esenlik dışında bir şirket ihale aldı 

Battalgazi Belediyesi’nin temizlik ihalesini Akmercan Ltd. Şti.’nin alması ile,Malatya merkezde 24 yıldır temizlik hizmeti veren belediye şirketine ait Esenlik Şirketi’nden sonra ilk defa merkez ilçede yeni bir şirket temizlik ihalesini almış oldu.

İlk ihale 27 Mayıs’ta yapılmış, iptal edilmiş

Bu arada Battalgazi Belediyesi’nin tartışmalı temizlik işi için ilk ihalenin 27 Mayıs 2014’de yapıldığı, bu ihalenin, ihalenin niteliği veya  miktarındaki değişiklik gerekçesiyle iptal edildiği ve 12 Haziran 2014 tarihinde pazarlık usulü ile yapıldığı öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız