SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hoş Geldiniz.. Bir Foto Rica!..'

A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Cumhurbaşkanlığı ile ilgili milletin bir sıkıntısı yoktur. Millet rahat. Cumhurbaşkanlığı koltuğu boş kalmaz" dedi. Bakan Yıldırım, 14 Nisan'da Ankara'da yapılacak miting için ise, "Türkiye'de miting ilk defa da yapılmıyor, son defa da yapılmayacak. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, halkımızdan bazı kesimlerin bazı düşüncelerini, taleplerini yasal çerçevede kamuoyu ile paylaşmak istemelerinden doğal bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgiler alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir soru üzerine, "O bizim mevzumuz değil, bizim işimiz Malatya. Malatyalılar'ın işi, gücü bizim derdimiz. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili milletin bir sıkıntısı yoktur. Millet rahat. Cumhurbaşkanlığı koltuğu boş kalmaz. Bugüne kadar kalmadı, bundan sonra da kalmaz. Hele hele vatandaş bu işlere prim vermiyor. Diyor ki, 'Vakti gelince, buraya ülkeyi kucaklayan, bütün vatandaşlarını bir gören bir büyüğümüz gelip göreve başlar. Ülkede hizmetler yapılmaya devam eder'" diye konuştu.

14 Nisan'da Ankara'da Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak yapılacak miting hakkında görüşleri sorulan Bakan Yıldırım, "Türkiye'de miting ilk defa da yapılmıyor, son defa da yapılmayacak. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, halkımızdan bazı kesimlerin bazı düşüncelerini, taleplerini yasal çerçevede kamuoyu ile paylaşmak istemelerinden doğal bir şey yok. Bu mitingi de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Bunun dışında başka bir anlam yüklemeyi biz doğru bulmuyoruz açıkçası. Kimsenin ülkenin birlik ve beraberliğine, güvenliğine, yasalarına uymayacak bir hareketin içinde olmasını asla düşünemeyiz, beklemeyiz. Böyle bir düşünce, ancak bu düşünceyi, bu insifiyatı ortaya koyanlara çok ciddi sorumluluk da getirir. Bu sorumluluk bilincinde demokratik haklarını herkes kullansın. Bunda her hangi bir beis yoktur. Biz açık toplum, demokrasi ile yönetilen bir ülkeyiz" diye cevap verdi.

Malatya'daki PTT Bank şubesini de hizmete açan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "2002'de zarar eder hale gelmiş Türkiye'nin 166 yıllık tarihi kuruluşunu, yaptığımız çalışmalarla bugün Türkiye'nin her tarafından en iyi hizmeti veren ve bununla da kalmayıp 200 trilyon lira kar eden, devlete yük olmayıp devletin yükünü alan, vatandaşın hizmetini veren bir PTT haline getirdik. İşte bu sizlerin eseri. Sizlerin verdiğiniz desteğin eseridir" dedi.

PTT Bank içinde karşılaştığı bir yaşlının 'Hacım nasılsın, iyi misin?' diyerek hatırını soran Bakan Yıldırım'a sarılan yaşlı şahıs ise, "Ben senin gözlerinden öperim. Allah senden razı olsun. Sen beni gelip sordun" diye karşı cevap verdi.

PTT Bank'daki personelle tek tek tokalaşan Bakan Yıldırım, personel için, "Böyle mekanlarda insan çalışmaktan da zevk alır. Biraz işleri arttı ama arkadaşların artık millet için fedakarlık yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Bu arada resmi üniformalı bir PTT görevlisi, bir yandan bakanla tokalaşıp, "Hoş geldiniz" derken, diğer yandan cep telefonu kamerasıyla bakanı görüntülemeyi ihmal etmedi.

Öte yandan yoğun programı nedeniyle Belediye ziyaretini kısa sürede tamamlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, buradaki konuşmasında gün boyu katıldığı programlarda Malatya ile ilgili yapılan çalışmaları gerek Vali Halil İbrahim Daşöz’den, gerekse de Belediye Başkanı H.Cemal Akın’dan öğrenme imkanı bulduğunu belirterek, “Sizler, yerelde, biz ise genelde Malatya’nın ve ülkemizin ihtiyaçlarını görmek, sorunlara çözüm bulmak için halisane gayret ediyoruz. Allah, bizlere daha nice güzel hizmetler vermeyi nasip etsin. Bu vesileyle sizleri tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız