SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hoşgeldin Ramazan..

A- A+ PAYLAŞ

Ramazan geldi. Medeniyetlerin beşiği İstanbul'un tarihi camilerinde, ramazan için hazırlıklar tamamlandı. Malatya'da ilk gün iftar saat 19.06'da açılacak.

FİTRE 6 YTL OLARAK BELİRLENDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Din İşleri Yüksek Kurulu'nca bu yıl için Sadaka-ı Fıtr miktarının, asgari ücret, geçim standardı, gıda fiyatları, bir kişinin bir günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 6 YTL olarak belirlendiğini bildirdi.

Ramazanın, Allah'a olan kulluk şuurunun derinden hissedildiği, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ay olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, şunları kaydetti:

“Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi mevsimi, geçmişimizi muhasebe ederek, kendimizi kötülüklerden ve haramlardan uzak tutarak, hayra ve kalıcı mutluluğa yönelerek çok iyi değerlendirelim. Yapacağımız hayır ve ibadetlerle Allah'ın rızasını kazanmaya, iyi ve güzel davranışları artırarak, geçici ve kötü şeyleri de terk ederek üzerimizdeki manevi kirlerden arınmaya çalışalım. Oruçlarımızı her türlü haramdan, kötü söz ve davranışlardan bizleri koruyucu bir kalkan kılalım.”

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI
Ramazan ayının başlaması dolayısıyla AKP milletvekili Fuat Ölmeztoprak, "İslam Diyarlarındaki beşerin gönül bahçelerinden güllerin alınıp, güllerin satıldığı, gülün gülle tartıldığı, nefisle sabrın iftar sofralarında kucaklaştığı bir Ramazan ayını daha idrak etmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz.

Ramazan, Sevgili Peygamberimizin vahye muhatap olduğu, Yüce Allah'tan aldığı ölümsüz prensipleri insanlara aktardığı ve içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bulunduğu on bir ayın sultanı Mübarek bir aydır.

Müslümanlar için mühim bir zaman dilimi olan Ramazan Ayı; Kur' an-ı Kerim indirilmeye başladığı için " Kur-an Ayı" ibadetlerin yoğunlaşması nedeniyle de "İbadet Ayı" olarak da nitelendirilir. Ayrıca sosyal açıdan önemli gelişmelerin, örnek davranışların yardımlaşmanın ve hoşgörünün en üst düzeye çıkması yönüyle de ayrı bir önem arz etmektedir.

Bu kadar nezih özellikleri olan, inananların büyük müjdelere mahsar olacağı, Mübarek Ramazan Ayı'nın Yüce Milletimize, Ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını Yüce Allah' tan niyaz ediyor, Malatyalı Hemşehrilerimin sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir Ramazanı idrak etmeleri dileğimle; selâm ve saygılarımı sunuyorum." mesajını yayınladı.

AKIN'IN MESAJI
Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yayınladığı mesaj ise şöyle:

"Milletçe idrak edeceğimiz Ramazan ayı, insanları birbirine yaklaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir.

Günlük hayatımızda bir takım eksiklikleri ve hataları Ramazan ayını fırsat bilerek gidermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere, milletimizin ve bütün İslam Aleminin Ramazan Ayını tebrik ediyor, insanlığın barışına, huzuruna, kardeşliğine ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

İFTAR ÇADIRI VE KİTAP FUARI
Belediye Fuarcılık Şirketi'nin organize ettiği İftar Çadırı'nın Pazartesi gününden itibaren hizmet vereceği, dini yayınların satılacağı Yeni Cami çevresindeki kitap fuarının ise Salı günü açılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız