SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hoşgörünün Yerini Hak İhlali ve Yayılmacılık Aldı..''

A- A+ PAYLAŞ

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Malatya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, "Malatyalılar ve bağlıları" ifadesini de kullanarak anı defterini yazdı. Prof.Dr. Bardakoğlu, dünyada sevgi ve hoşgörünün yerinin uluslararası çıkar ilişkileri, hak ihlalleri ve yayılmacılığın aldığını belirtti.

"MİLLETÇE BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR.."
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumu nedeniyle Kutlu Doğum Haftası adı altında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Malatya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, ilk olarak Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Bardakoğlu burada yaptığı açıklamada, "Milletçe bütünleşmeye, birleşmeye, birbirimizi saymaya ihtiyacımız var. Böyle bir dönemde Peygamber Efendimiz'i daha yakından anlamalıyız ve onu daha iyi anlatmalıyız. Onun örnek hayatını rehber edinmeliyiz" dedi.

Basın mensuplarının, "Bu yıl Kutlu Doğum Haftası kutlamaları özellikle terör olaylarından dolayı mı Diyarbakır'da başlatıldı?" şeklindeki sorusuna Bardakoğlu, "Bu tamamen bizim kendi plan ve programımızın gereğidir. Biz göreve geldikten sonra Mevlit Kandili kutlamalarını Ankara ve İstanbul'un dışına çıkarttık. Dikkat ederseniz artık Ankara ve İstanbul'da Mevlit yayını olmuyor. Bundan önce Adana, İzmir, Antalya, Sakarya, Çanakkale ve Diyarbakır'a gittik. Önümüzdeki günlerde başka illere gideceğiz" şeklinde cevap verdi.

Bardakoğlu, "Terör olaylarının olması hepimizi çok üzmektedir. İnşallah olaylar bir an önce sona erer. Hain emelleri olanlar arzu ettikleri sonuca hiçbir zaman ulaşamaz. Birlik ve beraberliğin devam edeceğine inanıyorum. Sahip olduğumuz din, inanç, peygamber sevgisi birlik ve beraberliğimizin oluşmasında çok önemli bir bağ oluşturuyor" diye konuştu.

"SAYGISIZLIĞA CEVAP OLSUN DİYE.."
Belediye Başkanı Akın'ı ziyaretinde, Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 18 yıldan beri Kutlu Doğum Haftası düzenlediklerini ancak bu yıl bu ismi değiştirerek ‘Hazreti Peygamberi Anma ve Peygamberlere Saygı Haftası’ olarak değiştirdiklerini belirten Bardakoğlu, buna gerekçe olarak da, “batıda kutsallara karşı, peygamber efendimize yapılan saygısızlığa bir cevap olsun diye düşündük. İslam dünyası olarak böyle küstahça saldırılar karşısında makul ve haklı tepkilerimizi ortaya koymalıyız. Ve adeta insan hakları konusunda onlara gereken cevabı vermeliyiz.

İnsan haklarının kutsala saygının, ötekinin kutsalına saygı göstermek olduğunu onlara göstermeliyiz. İslam dünyası tarafından gösterilen tepkilerin tahminimce yüzde 95-97’si makul bir çerçevede oldu. Bazı yerlerde kalabalıklar toplanınca zaman zaman taşkınlıklar oldu. Biz başkanlık olarak hemen dedik ki, gösterilen tepkiler haklıdır, dindarlığımızın, peygamber sevgimizin bir gereğidir. Ancak hiçbir zaman yakıp-yıkmayı, şiddete başvurmayı, bazı insanlara zarar vermeyi doğru bulmayıp, İslam dünyası tepkide aşırı gitmemeli dedik. Tepkiyi tadında bırakmalı, haklıyken, haksız duruma düşmemeli. Türkiye olarak, peygamberimize bağlılığını, sevgisini gösteren cevabı verdi. İncindi üzüldü ancak sağduyuyla hareket etti."dedi.

Akın da, batıda peygamberimize ve diğer peygamberlere gereken saygının gösterilmediğini söyledi.

AÇILIŞ YAPTI, KİTAP DAĞITTI..
Prof.Dr. Bardakoğlu, daha sonra Malatya Belediyesi önünde Belediye ve Müftülük tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası Çadırı"nın açılışını; AKP milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Müftü Bekir Gerek ile birlikte yaptı.

Bardakoğlu, daha sonra açılışa katılan vatandaşlara Diyanet Yayınları'nın "Peygamberimi Öğreniyorum" kitabı ile bazı dini içerikli dergi ve kitapların dağıtımını yaptı.

Bardakoğlu, konuşmasında "Peygamberimi Öğreniyorum" kitabının birçok yabancı dile çevirerek bu ülkelere de gönderileceğini belirterek, “Bu hafta; inşallah Peygamber efendimizi daha yakından tanıma, onun rahmeti, sevgisi etrafı altında birleşme haftası olacaktır.”dedi.

Bardakoğlu, çadırda bir süre dinlenip, ikram edilen şerbetten de içtikten sonra açılan "Anı Defteri"ni yazdı ve imzaladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, deftere şunları yazdı:

“Dünyanın kin, nefret, ötekine saygısızlıkla, terör, şiddet ve bilgisizlikle bunaldığı, rahmet , sevgi ve hoşgörünün yerini, uluslararası stratejilerin ve çıkar ilişkilerinin körüklediği hak ihlallerinin ve yayılmacılığın aldığı günümüzde , senin getirdiğin emanet ve kalıcı rahmete, kucaklayıcı şefkat ve adalete bugün daha çok muhtacız Ey Resul.

Bu Kutlu Doğum Haftası'nda; Malatyalılar ve bütün bağlıları olarak, senin güzel ahlakını daha yakından, daha iyi tanımak, onu çocuklarımıza mukaddes emanet olarak taşımak ve öğretmek istiyoruz ey yüce Peygamber.”

Törene AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

"AÇIĞI BİZ DOLDURMAZSAK.."
Müftü Bekir Gerek'ten brifing alan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, burada Türkiye'de din görevlisi açığına temas etti.

15 bin din görevlisi açığının bulunduğunu ve hükümetin bu açığı kapatmasını beklediklerini söyleyen Bardoğlu, "Din hizmetlerinden tasarruf edilemez. Tasarruf kapsamı dışında tutulmalı. 15 bin boş kadronun acilen doldurulması lazım. Eğer biz dolduramazsak, mahalli imkanlarla dolar ve o zaman da sorunlar ortaya çıkar" diye konuştu. En az maaşı Diyanet çalışanlarının aldığını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı, maaşlarda iyileşmesini beklediklerini aktardı.

İstanbul'da bugün başlayan İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPB) toplantısıyla ilgili soruyu da cevaplayan Bardakoğlu, "Bizimle ilgisi olmayan bir toplantı. Ancak, Türkiye'de yapılması bakımından hayırlı sonuçlar vereceğini ümit ediyorum" diye konuştu.

YENİ CAMİDE SOHBET..
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Malaya ziyareti kapsamında Yeni Camii'de kürsüye çıkarak vatandaşlarla sohbet etti.

Konuşmasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatından örnekler veren Bardakoğlu, bu hafta içerisinde Peygamberi anlatan kitapların okunmasını tavsiye etti. Bardakoğlu, çocuk eğitiminin önemli olduğunu bildirerek, yazın mutlaka çocukların Kur'an kurslarına gönderilmesini istedi.

Bardakoğlu, "Küçük yaşta dinle ilgili bilgileri veremezsek, ileride bunları verilmesinin imkanı yoktur. Çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras güzel ahlaktır" dedi.

Bardakoğlu, sohbetten sonra Yeni Cami önünde Diyanet Yayınları Sergisi'nin açılışını yaptı. "Her kitap yeni bir ufuk demektir. Kitaplar raflarda durmak için değildir" diyen Bardakoğlu, vatandaşlara kitap ve gül hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız