SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hostes Sistemi' Getirilecek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Vahap Boztepe, yakın bir zamanda hostes uygulamasına geçileceğini söyledi.
2 ay önce Malatya Devlet Hastanesi başhekimlik görevine atanan Vahap Boztepe, Malatya'da bir ilke imza atarak Türkiye'de belirli yerlerde uygulanan, "Hostes Sistemi"ni, devlet hastanesi bünyesinde hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı.

Boztepe, "Hastane çok karışık bir yapıya sahip. Hastalar çoğu zaman gidecekleri yeri bulmakta zorlanıyorlar. Hostes sistemini kurarak özellikle yer bilmeyen veya gideceği yeri bulamayan hasta ve yakınlarına eşlik edecek, onları götürecek, rehberlik yapacak bir hizmet sunmaya çalışacağız" diye konuştu.

İstinye Devlet Hastanesi ve Adıyaman'da bu sistemin uygulandığını belirten Boztepe, şunları söyledi:

"Mesela bastonla gelmiş, yalnız, yanında kimsesi olmayan hastaların elinden tutup gideceği yere götürüp işini halledip tekrar işini gördürüp gönderecek elemanlar olacak. Özellikle özürlü aileler için, özürlü çocuğu olan aileler için, onlara rehberlik yapacak. Bunlardan bir kısmı erkek personel olacak. Onları tekerlekli sandalye ile götürüp getirecek elemanlar olacak. Bu şekilde bir hizmet düşünüyoruz. Şirket kanalıyla istihdam yapacağız."

Vahap Boztepe, öncelikli hedeflerinin hastanede güler yüzlü, sevecen bir hizmete imza atmak olduğunu ifade etti.

Bu çerçevede hastanede çalışan bin 100 personelin hizmet içi eğitime tabi tutulduğunu belirten Boztepe, hasta kuyruğu ve tıkanıklıkların önüne geçmek amacıyla poliklinik sayısının artırıldığını da kaydetti.

Boztepe, nöroloji, ortopedi, göğüs hastalıkları, psikiyatri, dahiliye, kadın doğum, çocuk bölümlerinde poliklinik sayısının artırılarak daha seri bir şekilde sağlık hizmeti sunulmaya başlandığını vurguladı.

Daha önce tüm tahlillerin öğleden sonra 14.00'te verildiği hastanede artık tahliller yarım saat, en geç bir saat içerisinde hastanın elinde oluyor.

Özellikle köy ve ilçelerden gelen hastaların daha önceki sistemde büyük mağduriyet yaşadığına işaret eden Boztepe, cihazlardaki küçük bir düzenleme ile tahlillerin artık kısa süre içerisinde hasta ve yakınlarına verildiğini, mağduriyetin önlendiğini aktardı.

Geceleyin ışıklandırma probleminden dolayı oldukça karanlık bir yapıya sahip olan hastanenin TEDAŞ'ın yardımlarıyla ışıklandırıldığını anlatan Boztepe, "6 kişilik koğuşların ikişer kişilik, içerisinde kanepe, buz dolabı ve televizyonun da bulunduğu son derece modern ve özel hastaneleri aratmayacak yapıya kavuşturuldu. Bunun dışında ileriye dönük olarak Acil Servis yanına ek bir bina yapılarak genişletilecek." şeklinde konuştu.

Son dönemde Malatya Devlet Hastanesi'nden çok sayıda hekimin istifa ettiğini belirten Boztepe, "Hekimlerin istifa etmesiyle bazı birimlerdeki personelde yığılma, bazı birimlerde ise azalma vardı. Bunu adil bir şekilde sağlayarak her yere hizmetin aynı kalitede olması için bir personel dağılımı yapıyoruz. Bunu başlattık. İnşallah o da iyi bir sonuç verecek." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız