SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hoyratça Kullanmamalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Damlama Sulama Sistemlerinin Tasarımı" konulu meslek içi eğitimi başladı.

Tarımsal sulama projeleri hazırlayan ziraat mühendislerinin katıldığı eğitimin, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Eğitim Salonu'nda bugün başladığı ve 10 gün süreceği bildirildi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ergün Doğan eğitici olarak katıldığı "Damlama Sulama Sistemlerinin Tasarımı" konulu meslek içi eğitimi'nde, katımcılara damlama sulama sistemlerinin faydaları ve kurulma şekilleri anlatılıyor.

Eğitimle ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisleri Odası Malatya İl Telsilcisi Fevzi Çiçek, "Dünyada küresel ısınmayla beraber su kaynaklarında ciddi azalmalar var. Mesleki alanımızı oluşturan tarımsal sulamada suyu en iyi, tasarruflu şekilde kullanmak zorunluluktur." diyerek daha sonra şunları belirtti:

"Geçmişte yapılan vahşi sulama nedeniyle Türkiye'de iki Atatürk Barajı büyüklüğünde su kayıp ve kaçakları olmuştur. Bu kadar kıt olan su kaynaklarımızı hoyratça kullanma lüksümüz yoktur. Kapalı ve basınçlı sulama sistemlerini doğru planlama ile kullanmak zorundayız. Sürdürülebilir tarımsal sulama için bu tür eğitimler önemlidir."

Çiçek, bahçe tanzim edilirken, ziraat mühendislerinden teknik destek almalarını önerip, toprak yapısı incelenmeden bir bahçe tesisi kurulmaması gerektiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız