SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hrant Dink İçin Malatya'da Gösteri

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl suikaste kurban giden Gazeteci- Yazar Hrant Dink içn, öldürülüşünün 1. yıldönümünde doğum yeri Malatya'nın Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki "gayrifaal" kilise önünde anma programı yapıldı. İnsan Hakları Derneği tarafından organize edilen anma sonrasında kilise duvarına karanfil bırakıldı.

Hrank Dink'in ölüm yıldönümü sebebiyle memleketi Malatya'da İnsan Hakları Derneği'nin öncülüğünde iki ayrı anma töreni yapıldı. İlk tören Soykan Parkı'nda yapıldı. Burada, toplanan grup Hrank Dink'in fotoğrafı ile birlikte "Hrant Dink'i unutmadık, unutturmayacağız" ifadesini yer aldığı pankartı taşıdılar. İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Şenel Karataş, "Herkes bilmelidir ki, bu toplumda birlikte yaşamanın ve özgürlüklerin savunucusu olan Hrantlar o gün susmadı, bugün de susmayacaktır. Hiçbir karanlık güç Türkiye'deki barış ve demokrasi mücadelesini engelleyemeyecektir" dedi. Toplanan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi Başkanı Şenel Karataş ve beraberindeki bir grup ise, Hrank Dink'in doğup büyüdüğü mahalle olan Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki kullanılmayan eski kilise önünde ayrı bir anma töreni daha yaptılar.

Burada Hrank Dink'in fotoğrafı önünde mum yakıp karanfil bırakan grup, daha sonra karanfilleri kilise duvarına bıraktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız