SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hrant Dink Malatya'da da Anıldı

0
Güncellendi - 2020-01-20 00:18:16
Hrant Dink Malatya'da da Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 13’üncü yıl dönümünde memleketi Malatya’da anıldı.

Hrant Dink’in Malatya merkez Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan ve yıkılmış olan doğduğu evin önünde anma programı düzenlendi.

Anma programında konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu, “Hrant Dink 1954 yılında Malatya'da ve bu topraklarda doğdu. Sırtından vurulmuş, kanatları kırılmış yerde yatıyordu. Hrant Dink'i özlemle, minnetle, sevgiyle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gönül Öztürkoğlu, “Gazeteci, insan hakları savunucusu, erneğimizin üyesi ve sevgili dostumuz Hrant Dink 19 Ocak 2007 tarihinde katledildi. Hrant Dink, söylemlerinden, kimliğinden, savaşa karşı barışı savunduğu için, tüm kimliklerin kardeşçe yaşamını savunduğu için, emeğin değer olduğu, hakkın savunucusu olduğu için öldürüldü. Barış ve kardeşlik savunucularının yaşamları her alanı daima tehlikede olmuş ve katledilmiştir” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız