SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hrant Dink Malatya'da Anıldı

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci Yazar Hrant Dink, öldürülüşünün 4'üncü yıldönümünde, doğduğu şehir Malatya'da anıldı.

Malatya İnsan Hakları Derneği'nin organizasyonunda Kız Meslek Lisesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerindeki meşale, döviz ve pankartlarla Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan Taşhoron Kilisesine kadar yürüdü. Hrant Dink'in fotoğrafının yer aldığı pankartın önüne çiçek bırakan ve burada mum yakan grup adına bir basın açıklaması yapan Malatya İnsan Hakları Derneği Şubesi Başkanı Murat Oral, Hrant Dink'in sessizlerin sesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bundan dört yıl önce bugün karanlık güçler devreye girmiş, ülkemizin etnik, kültürel sorunlarının çözülmesini savunan yurttaşımız, kardeşimiz, yoldaşımız, ülkemizin nadide insanlarından Hrant Dink'i öldürmüşlerdir. O; barışı, kardeşliği, özgürlükleri, farklı kültür ve inançları bu ülkenin zenginliği olduğunu savunan, gerçekleri 'kral çıplak' şiarıyla ortaya seren bir barış güverciniydi. Hrant'a çok kızmalarının nedeni, onların söylediklerini ters yüz edecek olan söylemleriydi. Bu söylemleriyle onları şoka sokmuş, çıldırtmıştı. Ne yazık ki, aradan 4 yıl geçmesine rağmen gerçek katiller yakalanamadığı gibi, CMK 102. maddesi uyarınca Ogün Samast'ın bir sene sonra tahliyesine olanak sağlanmıştır. Bari kanayan yaramıza tuz basmak adına Hrant için adalet isteyelim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız