SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hrant Dink Malatya'da da Anıldı

0
Güncellendi - 2016-01-19 16:56:30
Hrant Dink Malatya'da da Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 9 yıl önce hayatını kaybeden Hrant Dink için Malatya’da doğduğu evin arsasında anma töreni düzenlendi.

Malatya Barış Bloğu adı altında bir grup tarafından düzenlenen anma etkinliğine CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte HDP, bazı sol parti ve kuruluşların temsilci ve yöneticileri katıldılar. Anma etkinliğinde Hrant Dink’in fotoğrafının yanında saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin de fotoğrafı da yeraldı.

Salköprü Mahallesi Boncuk Sokakta Hrant Dink’in doğduğu, bakımsızlıktan dolayı çöken ve ardından mirasçıları tarafından yıktırılan evin arsasında düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Hüsamettin Kurultay, “İnsanlık düşmanı, eli kanlı canilerin dostumuz, canımız, kardeşimiz, hakikat anlatıcımız Hrant Dink’i katletmelerinin üzerinden tam dokuz yıl geçti” dedi.

fcb2b8ea-0d9e-4c67-856e-1416c6e6f2aeÇeşitli sloganların atıldığı anma programında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “Hrank Dink’ten öncede, ondan sonrada hem faili meçhul cinayetler, hem düşüncesinden dolayı, anlayışından dolayı hatta kimliğinden dolayı birçok gazetecimiz, bir çok aydınımız bu ülkede katledildi ve faili meçhul olarak kaldı. Tabi, Hrant Dink’in katledilmesi ayrı bir anlam daha ifade ediyor; özellikle bu topraklarda hoşgörünün, birlikte yaşama kültürünün ne kadar zedelendiğini ve gösteren önemli örneklerden birisi. Katileri bulunup hesap verene kadar, tetiği çektirenler ceza alana kadar onları unutmayacağız, unutturmayacağız ve tetiği çekenlerin yargılanması içinde elbette mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Anma etkinliği Hrant Dink’in doğduğu evin arsasına karanfillerin bırakılması ile sona erdi.

Anma etkinliği olaysız bir şekilde sona erdi.

Anma etkinliği nedeniyle Emniyet’e bağlı birimlerin  anma noktasında ve çevre bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet TURGUT ÖZMÜŞ. (8 yıl önce)
    Zamansız aramızdan ayrıldı,çok değerli bir insandı,ışıklar içinde olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet TURGUT (8 yıl önce)
    Güzel insandı,Nur içinde yatsın inş .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan Işık (8 yıl önce)
    Güzel insandı Hrant Dink. Malatya'yı da çok severdi. Güvercin gibi uçtu gitti aramızdan...
    0
    0
    Yanıtla
  • ALP (8 yıl önce)
    CHP VE HDP NİN mihenk taşıydı allah nar bahçesine soksun inşallah
    0
    0
    Yanıtla