SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hrant Dink Soruşturmasında Gözaltı Kararı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:46:59
Hrant Dink Soruşturmasında Gözaltı Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada 9 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda, Dink soruşturmasından tutuklu Ramazan Akyürek, Ercan Demir, Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu’nun tekrar ifadelerinin alınacağı öğrenildi. 

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturmada 9 şüpheli hakkında "Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Yardım", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Resmi Belgenin Yok Edilmesi ve Gizlenmesi" ve "Görevi Kötüye Kullanma Suçları"ndan gözaltı kararı çıkarıldı.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler ise şöyle: Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Eski Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar, İstanbul Eski İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, Trabzon İstihbarat Eski Şube Müdürü Faruk Sarı, İstihbarat Daire Başkanlığı Eski Şube Müdür Yardımcıları Bülent Demirel ve Osman Gülbel, Eski C-2 Büro Amiri Yılmaz Angın, EGM İstihbarat Dairesi Eski Teknik Şube Müdürü Yunus Yazar ve polis memurları Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin bazılarının soruşturma kapsamında daha önce ifade verdikleri belirtilirken, dosyadaki yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda yeniden sorgulanmak üzere gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

TUTUKLU 4 İSİM TEKRAR SORGULANACAK

Soruşturma kapsamında daha önce eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Emniyet Müdürü Ercan Demir, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Ramazan Akyürek, Ercan Demir, Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu’nun yeniden ifadeye çağrılacağı ifade edildi.

FARUK SARI ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILMIŞTI

9 kişilik gözaltı listesinde bulunan dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı ve Ahmet İlhan Güler’in soruşturma kapsamında daha önce ifadesi alınmıştı. Güler ifadesinin arından serbest bırakılırken, Faruk Sarı, savcılık tarafında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız