SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'HSYK Yeniden Yapılandırılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay, yargının bağımsız ve tarafsız olmasını istediklerini belirtip, "Siyasi ve ideolojik olmamalıdır. HSYK yeniden yapılandırılmalı. Kaosun kaynağı olan 1982 anayasası biran önce değiştirilmelidir" dedi.

Malatya Adliye Sarayı önünde dernek üyesi avukatlarla yapılan basın açıklamasını okuyan Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay, "Başsavcı İlhan Cihaner, göreviyle ilgili suç işlemekten değil, Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak, örgütün faaliyetleri kapsamında etkinlikler yapmak, görevi kötüye kullanmak, tehdit ve iftira suçlamalarından dolayı tutuklanmıştır. CMK'nın 250.maddesi uyarınca Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmasına gerek olmadığı ortadadır. 251.maddesi uyarınca da soruşturma yetkisi Özel Yetkili Savcılardadır" ifadelerini kullandı.

"Bu olayla, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yasal yetkilerin dışına çıkmış, Anayasa suçu işlemiştir" diyen Karabay, açıklamasını özetle şöyle sürdürdü:
"Erzurum savcılarının yetkilerini aştığını iddia ederek yetkilerini alan ve haklarında suç duyurusunda bulunan HSYK, asıl kendi yetkilerini aşarak Anayasa'nın 138.maddesine aykırı davranarak Ergenekon soruşturmasına müdahale etmiştir. Bize göre HSYK'nın bu kararı yasalara ve Anayasa'ya aykırı olup, geçerli değildir."

Karabay, yargının bağımsız ve tarafsız olmasını istediklerini belirtip, siyasi ve ideolojik olmamalıdır. HSYK yeniden yapılandırılmalı. Kaosun kaynağı olan 1982 Anayasası biran önce değiştirilmelidir" şeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız