SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1'inci ACM'ye de İhtisas Mahkemesi Yetkisi

0
Güncellendi - 2016-12-11 21:37:04
1'inci ACM'ye de İhtisas Mahkemesi Yetkisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi'ndeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yoğun soruşturmalar nedeniyle açılacak olan dava dosyalarına bir mahkemenin yetersiz kalacağı gerekçesiyle ikinci bir mahkeme daha terör davaları konusunda yetkilendirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 1. Dairesi'nin Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre; Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ihtisas mahkemesi olarak baktığı davalardaki iş yoğunluğu nedeniyle Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi (ACM)’nin de Terörlü Mücadele Kanunu’nun kapsamına giren suçlara bakmak üzere yetkilendirilmiş ihtisas mahkemesi olmasına karar verildiği kaydedildi.

FETÖ DAVALARI NEDENİYLE..

HSYK’nın Malatya Adliyesi'nde yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmalar sonucu açılacak olan davaların tek mahkeme tarafından yürütülmesinin zor olacağı ve yargılamanın aksatılmaması kanaati nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ni de Terörlü Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlara bakmak üzere yetkilendirilmiş ihtisas mahkemesi yapılmasına karar verdiği öğrenildi.

Malatya’daki FETÖ/PDY suçlamasıyla bin 377 kişi hakkında adli soruşturma yapılırken, bunlardan yaklaşık 500’ü tutuklu bulunuyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kmygerbilo (7 yıl önce)
    Adalet yerini bulacak inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacer (7 yıl önce)
    Sukur ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacer (7 yıl önce)
    Sukur akıllarina geldi. Suclunun yaninda bussuru masumda var.
    0
    0
    Yanıtla