SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HSYK'nın Yapısına Yeni Düzenleme

A- A+ PAYLAŞ

Anayasa paketinin en tartışmalı maddeleri arasında yer alan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını değiştirecek 23. madde, Meclis'te 72'ye karşı 336 oyla kabul edildi

Meclis Genel Kurulu, Anayasa değişiklik paketinin en tartışmalı maddeleri arasında yer alan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını baştan sona değiştiren maddesini 336 oyla kabul etti. Genel Kurul dün 23. madde, 24. madde ve 25. maddeleri görüştü. 23. ve 24. maddeler 336 ve 340 kabul oyuyla geçti. 12 Eylül'ün Milli Güvenlik Konseyi üyelerinin yargılanmasının yolunu açan 25. madde görüşmesi ise gazetemizin baskıya girdiği 03:00 sıralarında devam ediyordu. İlk görüşülen madde Anayasanın HSYK ile ilgili 159'uncu maddesinde değişiklik yapan paketin 23'üncü maddesi oldu. Madde üzerinde yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamaya 409 milletvekili katıldı. 336 kabul, 72 ret, bir oy da boş çıktı. HSYK'nın yapısında yapılan değişikliğe göre, HSYK'nın halen 7 olan üye sayısı 22'ye, 5 olan yedek üye sayısı ise 12'ye çıkarılıyor. HSYK'nın 3 daire halinde çalışması öngörülüyor. 23.maddenin oylaması sırasında CHP'li İdare Amiri Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, AK Parti'li divan üyeleri oyları sayarken zarfların içini tek tek kontrol ederek, sıkı bir denetim yaptı. Bu arada gelen eleştiriler üzerine AK Partili bazı milletvekillerinin kabinlerin perdelerini çekerek oy kullanmaya özen gösterdiği, kendi illerinin bulunduğu değil, diğer taraftaki kupalara oy attığı görüldü.

ERDOĞAN'IN 340 SEVİNCİ

Ekonomik ve Sosyal Konsey'in kurulmasını anayasal güvence altına alan 24. maddenin oylamasına 409 milletvekili katılırken, 340 'kabul', 69 da 'ret' oyu verildi. Anayasa değişikliği paketinin 24'üncü maddesinin, bu zamana kadar kabul edilen en yüksek oyu olarak 340 oyla kabul edilmesi Başbakan Erdoğan'ı sevindirdi. TBMM kulisinde otururken, AK Partili milletvekillerinden oylama sonucunu alan Erdoğan, "Ooo, çok iyi. Keşke Çavuşoğlu da (AKPM Başkanı, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu) burada olsaydı da 341 kabul oyu çıksaydı" dedi. Bu sırada bazı AK Partili milletvekillerinin, "41 kere maşallah" dediği duyuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız