SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hububat İçin Destekleme Primi

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, hububat için verilecek destekleme priminden yararlanmak isteyen çiftçileri aydınlatmak için bir açıklama yaptı.

Güldal'ın açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere Yurt içinde 2007 yılında üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf ve çeltik üreticilerine satış belgesinin ibrazı şartı ile kilogram başına destekleme primi ödenmesine dair 2007/12434 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 29.07.2007 tarih ve 26597 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Destekleme priminden 2007 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'nde özlük, ürün, arazi bilgileri kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecektir. Başvuru sahibinin toplam prim ödemesinin kontrolünde ÇKS'deki bilgiler dikkate alınacak, prim ödemelerine esas arazi büyüklüğü, başvuru sahibinin ÇKS'de kayıtlı arazisinin büyüklüğünü aşamayacaktır.

Üreticiler ÇKS belgesini kayıtlı oldukları Tarım il ve ilçe müdürlüklerinden alarak, prim ödemeleri için başvurusunu ilgili Tarım Kredi Kooperatifine 11.09.2007 tarihinden itibaren yapabileceklerdir. Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi ve satış belgelerini Tarım Kredi Kooperatiflerine ibraz eden çiftçilerimizin, gerekli kontrol ve hesaplamaları yapılarak düzenlenecek icmaller Tarım ve Köyişleri Bakanlığımıza gönderilecektir. Gerekli kaynağın ve elektronik ortamdaki icmallerin T.C. Ziraat Bankasına aktarılmasını müteakip, destekleme primi banka tarafından hububat üreticilerinin hesabına aktarılacaktır. 2007 yılında kilogram başına buğday için 4,5 Ykr, arpa, çavdar ve yulaf için 3,5 Ykr, çeltik için 9 Ykr. Destekleme primi ödenecektir.

Ürünlerini ofise veya tüccara satan üreticiler, bunu belgelendirdikleri takdirde hububat destekleme priminden yararlanabilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız