SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hububatta da Fiyat Artacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:08:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, “Sadece kayısı’da değil, hububatlarda da fiyat artışı bekliyoruz” dedi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen ay yüzde 32,97'lik fiyat artışıyla kuru kayısı ''zam şampiyonu'' olmasını değerlendiren MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, “Kayısı’daki fiyat artışı enflasyonu körüklemiştir, ancak enflasyon artışında bu ölçü olmamalıdır. Nedenine gelince, 50 yıldır kayısıda böyle zirai don olmamıştır. Bu seneye mahsus zirai don bu kadar etkili olmuştur. Geçen yıl 400 bin ton dolayında olan yaş kayısı rekoltesi, bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün açıklamasına göre tahmini rekolte 30 bin ton dolayındadır” ifadelerini kullandı.

“Ayrıca sadece kayısı yanmamış, diğer meyveler de zirai dondan etkilenip ürün azlığı yaşanmıştır” diyen Güngör, kuraklık nedeniyle arpa ve buğday ürünlerinin de az olduğunu vurguladı. Susuz olan yerlerde rekolte düşük olacağı tahmin edildiğini söyleyen Güngör, hububat ve bakliyatların da önümüzdeki günlerde fiyat artışının beklendiğini vurguladı.

Güngör, “Sadece kayısı’da değil, hububatlarda da fiyat artışı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız