SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hudut Kapısı Radar'dan Dolayı"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Erhaç Havaalanı'na "Hava Hudut Kapısı" statüsünün verilmesi, bunun Kürecik'te kurulmakta olan Füze Kalkanı radar üssüyle bağlantılı olarak değerlendiriliyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nde Ankara mahreçli olarak Bartın Şık imzasıyla "Malatya'da Füze Kalkan Hareketliliği" başlığıyla bir haber yayınlandı. Haber şöyle:

"Malatya Kürecik’te kurulan füze kalkanı radarının faaliyete geçmesi için son rötuşlar yapılırken, Malatya Erhaç Havaalanı “Hava Hudut Kapısı” olarak yetkilendirildi. Malatya’ya bundan böyle yurtdışından direkt uçak seferleri ile iniş kalkış yapılabilecek. İçişleri Bakanlığı’nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu’nca uluslararası doğrudan uçuşlara iki gün önce açılan Malatya Erhaç Havaalanı daha çok askeri uçaklar tarafından kullanılıyor.
 
Malatya Kürecik’e kurulan NATO’nun X Band AN/TPY 2 mobil ileri bölge erken ihbar radarının ardından, NATO’nun, kısa, orta, uzun ve kıtalar arası füze tehdidine karşı oluşturduğu “Avrupa İçin Aşamalı Uyarlanabilir Yaklaşım - EPAA” projesi dört aşamada hayata geçecek. Projenin 2020 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor. Türkiye’de radarın tam olarak faaliyete geçmesi ile birlikte, SM - 3 Blok IA füzeleri ile donatılmış AEGIS sınıfı destroyer ve kruvazörler Avrupa’nın etrafındaki denizlerde konuşlandıralacak. 2015 yılına kadar ise radarın kapsama alanının genişletmek ve Güney Avrupa’nın füze savunmasını kuvvetlendirmek için Romanya’da AEGIS Ashore ismi verilen ve kıyı konuşlu bir AEGIS radarı ile kara konuşlu SM-3 BlokIB füzelerinden oluşan bir tesis kurulacak. 2020’de ise kıtalar arası ve uzun menzilli füzeler için gözetleme uyduları kullanıma geçecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız