SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oğul Huduti'nin İddiası: "Babamı Tecrit Etmişler"

0
Güncellendi - 2016-07-20 01:24:45
Oğul Huduti'nin İddiası:
A- A+ PAYLAŞ

Darbe girişiminden sonra tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin Avukatı olan oğlu Oktay Huduti, babasının darbe girişimiyle bir ilgisinin olmadığını savundu.

odatv.com'da konuya ilişkin yayınlanan haberin ilgili bölümü şöyle:

"Darbe girişiminde kilit noktalardan biri olan Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tutuklanırken, avukat olan oğlu Oktay Huduti, babasının savunmasını yapmak için İstanbul'dan Malatya'ya geldi.

Avukat Oktay Huduti, babasının darbe girişimiyle bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü. 15 Temmuz günü darbe girişimi sırasında şehit olan güvenlik görevlilerine ve vatandaşlara Allah’tan rahmet dilediğini belirten Oktay Huduti, şunları söyledi:

“Babam şu anda bu darbeye iştirak ettiği iddiasıyla tutuklu bulunuyor. Ama gerçekleri biz biliyoruz. Babam kendi birliklerini kontrol altına alabilmek için karargaha gitmiş ve karargahta maalesef emrindeki bir kısım generallerini ve subayların ona karşı yaptığı bir girişimle karşılaşmış. Tecrit etmeleri ve iletişim kanallarını kesmeye çalışmaları gibi eylemlerle karşılaşmış. Zaten evden çıktığı andan itibaren bu kişiler kendisine eşlik etmeye başlamış. Onun yapmaya çalıştığı tek şey bütün birliklerini kontrol altında tutmaya çalışmaktır. Sadece Malatya’daki değil 17 şehirdeki ağır silahları, teçhizatları, savaş helikopterleri olan bir birliği kontrol altında tutup kanunsuz emirlere uymamalarını sağlamaya çalışmak için gitmiş.”

Bu konuda görüşme kayıtları olduğunu söyleyen Oktay Huduti, “Mutlaka yaptığı şey; durum hakkında bilgi vermeye ve onların emirlerini almaya çalışmak için, kendi ana ast birliklerini aramak ve daha sonra da sırasıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığını aramaktı. Diğer ordu komutanlarını da defalarca kez aramış… Bu kayıtların çıkacağını, dosyaya gireceğini umuyoruz” dedi.

Orgeneral Adem Hududi’nin bu görüşme kayıtlarının ortaya çıkmasıyla masumiyetinin ortaya çıkacağını belirten oğlu avukat Oktay Huduti, “Yargıya güveniyoruz. Türk adaletinin eninde sonunda doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Ancak bu süreç ne kadar kısa olursa, bizim için o kadar iyi. Masum bir insan yıpranıyor onuru şerefi zedeleniyor” diye konuştu."

Haberin aslını odatv.com'a aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://odatv.com/benim-babam-karargaha-gitti-cunku...-1907161200.html

"2. ORDU KOMUTANI REHİN Mİ ALINDI?.."

Bu arada, Darbe girişimi sonrası, Vali Mustafa Toprak'ın Hükümet Meydanı'nda yaptığı konuşmada "..2. Ordu Komutanlığımız, 7.Ana Jet  Üs Komutanlığımız ve tüm birliklerimizle birlikte bu kalkışmanın karşısındayız.." demesine karşın, o sırada karargahta olduğu öğrenilen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'den herhangi bir açıklama gelmemesi ve kendisinden  haber alınamamasını, malatyahaber.com aynı gece "2. Ordu Komutanı Rehin mi Alındı?" başlığıyla, kamuoyuna duyurmuştu.

2. Ordu Komutanı'nın, darbe girişimi gecesi konutuna gelen 2 general tarafından alınarak karargaha götürüldüğü, karargahta da bu generaller tarafından alıkonulup, kendisine bir bildiri imzalatılmaya çalışıldığı iddiaları da bulunuyor.

Orgeneral Huduti'nin tutuklanması üzerine 2. Ordu Komutanlığı görevine, vekaleten Diyarbakır'daki 7. Kolordu'nun komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz atanmıştı.

malatyahaber.com- odatv.com

hudutioğul

ordukomutanı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız