SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Huduti ve 4 Generale İhraç

0
Güncellendi - 2016-07-29 01:35:31
Huduti ve 4 Generale İhraç
A- A+ PAYLAŞ

Hükümetçe yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile; Darbe girişimi sırasında 2. Ordu'nun Komuta Kademesi'ni oluşturan 4 general ile 7. Ana Jet Üssü'nün komutanı olan tuğgeneral silahlı kuvvetlerden ihraç edildiler.

Kararnameyle; halen tutuklu olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı olan Tümgeneral Avni Angun, 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Mustafa Serdar Sevgili ile 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın ordudan ihraç edildikleri bildirildi.

Huduti'nin tutuklanmasından sonra vekaleten 2. Ordu Komutanlığı'na atandığı açıklanan, ancak bir gün sonra vekaleti kaldırılan, sonra da gözaltına alınan 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz da ihraç edilenler arasında yeraldı.

Ayrıca 2. Ordu Karargahı'ndan ihraç edilen subaylar şunlar:

Albay Bahadır Erdemli, Albay Erkan Varol, Yarbay İsmail Akın, Yarbay Bülent Gökçiçek, Binbaşı Gürkan Yaylar, Binbaşı İbrahim Dede, Binbaşı Durmuş Ali Vurkun, Yüzbaşı Kemal Keskin, Üsteğmen Hüseyin Çakıcı,

7. Ana Jet Üssü'nden ihraç edilen subaylar:

Pilot Kurmay Albay Tayfun Tuna, Pilot Kurmay Binbaşı Tuncay Öztürk, Pilot Kurmay Binbaşı Metin Çivelibel, Pilot Üseğmenler Muhammet Yusuf Tur, Ülfet Kaçay, Halil Karan, Seçkin Gülmüş, Eray Bakır, Mahmut Burak Kılıç.

Aynı kararnamede; Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 87 general, 726 subay, 256 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 30 general, 314 subay,117 astsubay, Deniz Kuvvetleri'nden 32 amiral, 59 subay ve 63 astsubay olmak üzere, toplam 149 general ve amiral, 1099 subay ile 436 astsubayın ordudan ihraç edildikleri belirlendi.

ARŞİV FOTO: TSK'dan ihraç edilen Orgeneral Huduti, Vali Mustafa Toprak'la

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız