SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HUKUK DER Kuruldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:41:17
HUKUK DER Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

HUKUKDER Malatya Şubesi kuruldu.

HUKUK DER’in binasında Malatya Şube başkanı Avukat Ali Bakan yaptığı basın açıklamasında, “HUKUKDER'in açılımı Hukuki Araştırmalar Derneği olup genel merkezi Ankara da bulunmaktadır. Malatya Şubemiz Antalya’dan sonra ikinci şube olarak faaliyette bulunmaktadır" dedi.

Bakan, "Derneğimiz 08.04.2013 tarihinde yaptığı Genel Kurulda, Başkanlığa Av. Ali Bakan, Başkan Yardımcılığına Av. Bayram Taşkın ve Av. Abdulkadir Artan Sekreterliğe Av. Şahin Çağlar, Muhasipliğe Av. Vahap Kaya seçilmişlerdir ve şuanda 30 un üzerinde avukat arkadaş derneğimize üye bulunmaktadır. Yakın tarihte de derneğimize birçok arkadaşımız yeni üye olarak katılacaklardır.

Derneğimiz bildiğiniz gibi bir sivil toplum kuruluşu olup, derneğin tüzüğünde de açıkça belirtildiği gibi ülkemizde ve dünyada adaletin tesisi, temel hak ve özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğü ilkesinin tüm kurum ve kuruluşlarda ve toplumumuzda yerleştirilmesini amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Derneğin ayrıca yerel bazda Malatya'da adaletin tesisi, temel hak ve hürriyetlere aykırı her türlü girişimlere karşı toplumun yanında yer almayı kendisine görev kabul ettiğini kaydeden Bakan, "Ülkemizde barışın ve kardeşliğin pekiştirilmesi, temel hak ve özgürlüklerin toplumda tam olarak uygulanması, şiddetin bir hak arama yöntemi olmaktan çıkarılması ve akan kardeş kanının durması bağlamında Türkiye Cumhuriyeti Hükumetinin başlatmış olduğu çözüm sürecini derneğimiz desteklemektedir. Demokratik sisteme karşı yapılmış 12 Eylül darbesi ürünü 1982 Anayasanın halkımıza ve ülkemize uymadığı kanaatindeyiz. Bütün toplumsal kesimlerin yeni bir Anayasa yapılması hususunda bir araya gelmesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Komşumuz Suriye de halkına zulmeden diktatörlük rejiminin değişmesi ve halkın yönetimde yer aldığı, temel hak ve özgürlüğün sağlandığı yeni bir Suriye’nin kurulması bölge ve dünya barışı için büyük bir önem arz etmektedir. Bu vesileyle Hatay ili Reyhanlı ilçesinde meydana gelen kalleşçe saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Ayrıca tüm yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız