SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hukuk Mücadelesini Başlattık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:51
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) takımlarından 44 Malatyaspor’da, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bay, hak ettikleri şampiyonluğun ellerinden alındığını savunarak, hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. 

Kulüp binasında gazetecilere açıklamada bulunan Bay, “44 Malatyaspor olarak 2012-2013 sezonuna şampiyonluk parolasıyla başladık. Henüz ligin başında ortaya çıkan bir lisans sorunu gerekçesiyle 3 puanımız silindi. Ve lige almış olduğumuz 3 puan cezası ile devam ettik. Ligin başında aldığımız bu cezaya binaen yine bu ceza üzerinden bir ceza daha verildi ve şampiyonluk hakkımız elimizden alındı” görüşünü savundu.

Bay, şampiyonluklarının tescil edilmesi için hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini kaydederek, “Bizler futbolun sahada oynanan ve daha başarılı olan takımın bir üstte yer aldığı adil bir oyun olduğu kanısındayız. Bu çerçeveden baktığımızda en yakın rakibinden 4 gol fazlası bulunduğu ligi şampiyon olarak tamamlayan 44 Malatyaspor’un 3. Lige çıktığının tescil edilmemesini kabul etmemiz mümkün değildir. Lig süresi boyunca saha içerisinde vermiş olduğumuz onurlu mücadelemizin bu şekliyle elimizden alınmasını camia olarak kabullenemiyoruz. Bu haksızlığa karşı mücadelemizi hukukun üstünlüğüne olan inancımızla hukuk mücadelemize başladık” dedi.

44 Malatyaspor olarak hukuk çerçevesinde sonuna kadar haklarını arayacaklarını ifade eden Bay, şunları ifade etti: “Davamızı yürütmek üzere ülkemizde ve dünyada spor hukuku noktasında uzman bir avukat olan ve Türk spor camiası tarafından yakinen tanınan avukat Emin Özkurt ile hukuk mücadelemize başlamış bulunmaktayız. Haklı mücadelemizin Malatya özelinde başlayarak tüm ülke spor camiasında takdir görmesi bu mücadelemizde girmiş olduğumuzun yolun doğruluğunu göstermesi bakımından önemli olup bizleri gelecek adına umutlandırmaktadır. Kabul edersiniz ki, futbol sahada 3 farklı sonuca gebe bir oyundur. Futbol sahada oynanan her kesimde insanların sosyal ve psikolojik yapılarına destek veren bir uğraştır. Sahada oynanan oyunun saha dışında yaşanan ve biri birinden değişik, biri diğer ile çelişik statü, talimat ve esaslara kurban edilmesine göz yummanın bizlerin mizacında yer almadığını bir kez daha belirtmekte fayda bulmaktayız”.

Bay, hukuk mücadelesi sonucunda hak ettiklerini alacaklarını belirterek, “Girmiş olduğumuz bu hukuki yolda öncelikle avukatımız Emin Özkurt ve ekibine sonuna kadar arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Hukuka ve hukuk kurallarına bağlı spor hukukunun daha sağlıklı işlemesi noktasında alınacak kararların futbol dünyamıza ve ülke sporuna hayırlar getireceği noktasında şüphelerimizin olmadığını belirtir, bu haklı mücadelemizde herkesin ve her kesimin sonuna kadar öncelikle duacımız ve sonrasında yanımızda olmasını arzuluyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız