SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hukuk Siyasallaşırsa Tuz Kokar'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, AKP hakkındaki kapatma davası ve Ergenekon adlı operasyondaki son gözaltılar ile ilgili hukuki süreç devam ederken açıklama yapılmasının uygun olmadığını söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Nevruz nedeniyle düzenlenen törenin açılışında yaptığı konuşmada siyasi değerlendirmelerde bulunarak, "Dış güçler ülkemizde kendi amaçlarına hizmet edecek siyasal yapıları, sivil toplum örgütlerini, işadamlarını, sözde aydınları ve medya kuruluşlarını bulabilmektedir. Ve bu kişi ve kuruluşları devlet yönetiminde çok etkin konumlara taşıyabilmektedir. Devlet yönetiminde söz sahibi olan dış güçlerin yerli hizmetkarlarının tutumları ve idari tasarrufları ile Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi değiştirilmeye çalışılmaktadır" ifadelerini ileri sürdü.

Basın mensuplarının eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınması ve AKP hakkında kapatma davası açılması ile ilgili sorusuna cevap veren Prof. Dr. Hilmioğlu, "Son zamanlarda biliyorsunuz hukuk ile ilgili çok olay gerçekleşiyor. İşte bir parti kapatma davası açılmak üzere, bir iddianame hazırlandı. En sonunda bu olay oldu. Söyleyeceğim şu; sonunda Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Hukuki süreçler de bir şekilde başlamış.
Herhalde başta siyasiler olmak üzere hepimize düşen en temel görev, bu hukuki süreci hiçbir şekilde etkilememek ve hukukun siyasallaşmasına imkan vermemek. En önemli şey o. Hepimiz sonuçta yargıya güveniyoruz. Bu devletin en temel ilkesi de hukuk devleti olma ilkesidir. Hukuk siyasallaşırsa o zaman da tuz kokar. O zaman hepimiz için çok kötü olur" diye konuştu.

Mevcut hukuki süreçlerle ilgili olarak çok fazla konuşulmaması gerektiğine inandığını söyleyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Bu süreçler devam ederken bu konularla ilgili çok fazla açıklama yapmamak lazım. Sonuçta yargı bağımsızdır, Türk yargısına hepimizin güvenmesi gerekir. Başka çaremiz de yok" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız