SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hukuki Süreci Başlattık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:49:00
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, twitter hesabının dün akşam itibariyle çalındığını ifade ederek, "Şifremin kırılarak, hesabımın çalınarak, benim adıma mesajlar atılmasını ahlaksızca kirli bir oyun olarak nitelendiriyorum" dedi. Çalık, Pazartesi gecesi 21.00'den itibaren yeniden hesabın kontrolunu aldıklarını bildirdi ve tweetler attı.

Çalık, twitter hesabının çalındığını ifade ederek, "Sosyal medya ile ilgili söylediğimiz cümlelerin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Sayın Başbakanımızın twitter ile ilgili bazı sözleri olmuş ve tepki çekmişti. Özellikle twitterı, doğru kullanılması ve vatandaşı doğru yönlendirmesi adına çok iyi bir iletişim aracı olarak görebiliriz. Ama suistimale açık olduğunu bugün bir kez daha çok net bir şekilde gördük. Maalesef bu suistimale açık olan sosyal medya, birileri tarafından her daim kullanıldı. Bugünde kullanılmaya devam ediyor" diye konuştu.

"AHLAKSIZCA, KİRLİ BİR OYUN"

Hesabının çalınmasını kirli bir oyun olarak nitelendiren Çalık, "AK Parti iktidarının kuruluşundan itibaren mensubu olmaktan gurur duyduğum partimin ve Başbakanımın yanında 12 yıldır bu partinin kurucusu, MKYK üyesi ve milletvekili olarak görev yapmak benim için çok büyük bir onurdur. Bu onuru yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Twitter'da dün akşam itibariyle hesabımın şifresi kırılarak, çalınarak, hırsızlık yapılarak hesabıma girilmiş ve benim adıma mesajlar gönderilmiş. Şifremin kırılarak, hesabımın çalınarak, benim adıma mesajlar atılmasını ahlaksızca kirli bir oyun olarak nitelendiriyorum" ifadelerini kullandı.

"HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK"

Milletvekili Çalık, twitter hesabının çalınmasıyla ilgili gerekli hukuki süreci başlattıklarını kaydederek, "Bununla ilgili hukuki süreci başlattık. Bu işi yapanlarla ilgili mücadelemizi devam ettireceğiz. Çok net bir şekilde şunu söylemem gerekir ki, daha önce partimizle, milletvekili ve bakanlarımızla ilgili yapılan aleyhte çalışmalar ve kampanyalar sonuç vermedi. Bunlarda vermeyecek. Hesabımız çalınmış ve kendimize ait olmayan cümlelerle insanlara mesajlar atılmıştır. Bu kirli oyuna asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

HESABI ELE GEÇİRDİK..

Bu arada, Pazartesi 21.00'den itibaren Çalık'ın twitter hesabının kontrolunu ele aldığı belirtilirken, attığı tweetlerle yapılan siber saldırıya tepki gösterdi.

Öte yandan, Çalık'ın hesabının "Siber Ergenekon Timi" adlı bir grup tarafından hacklendiği, aynı grubun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de hesabının kontrolunu bir süre ele geçirdiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız