SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hükümet Bu Konuda Bonkör"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:40:31
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, bazı kurum arazilerinin Malatya Belediyesi’ne devredilmesi teklifini, “Hükümet bu konuda bonkör” diyerek destekledi. 
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Malatya Esnaf Sarayı’nı ziyaret etti.
 
Toplantıda konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, “Geçen yıl 2011 yılında Malatya olarak 14 milyon TL tutarında esnaf ve sanatkarlarımıza kredi verdik. Ancak, 2012 yılına girdiğimizde kredilerin biraz tökezlediğini görüyoruz. Esnaflarımızı kredisiz bırakmayalım. SSK’lılar için prim tutarı 7 bin 500 gün, Bağ-kur sigortalıları için ise 9 bin gün isteniyor. Ancak esnafımız son 3 yılı kaldığında işyerini kapatarak sigortalı yapıyor kendisini. Esnaflarımız içinde prim yılı, SSK prim yılı ile aynı seviyeye getirilmeli. Çıraklık meslek okullarımızda, çırak ve kalfa bulamıyoruz. Ustalarımızın yüzde 50’sinden fazlası tek başına çalışıyor. Malatya’da 1997 yılında çıraklarımız bin 900, kalfamız 300 iken 2011 ve 2012 yılında ise Malatya’da 800 çırak sayısı var” dedi.
 
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin de, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu olarak güvenden yanayız. Eğer siz birisine güvenemezseniz orada başarılı olmanız mümkün değil. Hatta evinizde güveniniz olmazsa, mutlu olamazsınız. Bugün siyasi istikrar olmazsa, arkasından ekonomik istikrarın gelmesi mümkün değil. Biz başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümet üyelerine güveniyoruz” diye konuştu.
 
Malatya’da 2002 yılında dönemin hükümetine karşı eylem yapıldığını hatırlatan Keskin, “O gün partilere ‘Sizin çoğunuzu sandığa ve tarihe gömeceğiz’ dedik. O günde hükümet vardı, o günde devlet vardı, o günde maliye vardı ama biz bugün kaptana güveniyoruz. Türkiye’de teşvikten çok bahsedildi. Esnaf ve sanatkar camiası teşvik uygulamasında yok. Fabrika sahibine bakıyorsunuz, enerjide, SSK’da, suda her şeyde indirim var. Ama esnaf ve sanatkara böyle bir indirim yoktur. KOSGEB'de kredi verildiği söyleniyor. Ama KOSGEB, kırk dereden kırk su getiriyor. Sayın Başbakanımız da bunu dile getirdi. Özellikle ticari taksilere Özel Tüketim Vergisi ve KDV muafiyeti istiyoruz. Bunu bir kez bizden almayın. Esnafa KDV’de, SSK’da yardımcı olun. Zengine verdiğinizi bize de verin. Biz bir planlama istiyoruz. Esnafa da, küçük markete de, büyük markete de getirin. Her market 2 şube açsın, 3. şubeyi açmasın” ifadelerini kullandı.
 
Malatya’da Şoför Okulu olarak bilinen Altay Kışlası’nın, yeni bir şehir kurulması için Malatya Belediyesi’ne verilmesini istediklerini belirten Keskin, “Şoför Okulu bomboş duruyor. Tarım olmaz, kayısısı olmaz, ne olur? Sadece yeni bir şehir olur. Bu yeni şehri belediyemize verin. Başkanımız geçen gün Yıldıztepe’yi istedi. Ben olsam Yıldıztepe’den vazgeçerim. Sayın Başbakan'ın, Salih Kapusuz’un kapısında yatar burayı isterim” dedi.
 
Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Keskin, “Son dönemde başkanlık sistemi tartışılıyor. Sanki bu tartışmayı Sayın Başbakanımız başlatmış gibi konuşuluyor. Bunun temeli ilk kez rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal tarafından atıldı. Bu ülke ileri gidecekse, büyüyecekse mutlaka ve mutlaka başkanlık sistemine gitmeli. Aslında başkanlık sistemi, milletinin de tecelli ettiği sistemlerinden birisidir. Bugün, ‘genel başkanlar istediğini seçiyor, istediğini seçmiyor’ diyorlar ya, işte o gün o da olmayacak. Gücü olan babayiğit çıkıp, ben adayım diyecek” ifadelerini kaydetti.
 
Toplantıda Milletvekili Cemal Akın, esnafların aklı, mantığı ve istikrarı temsil ettiğini söylerken, Milletvekili Öznur Çalık da, demokrasilerde darbelerin kanser gibi olduğunu belirtti.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Biz Şoför Okulu’nun yerinin Malatya Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili olarak milletvekillerimiz ile Bakanımızı ziyaret ettik ve Başbakanımıza hazırladığımız dosyamız var. Şeker Fabrikası'nın Malatya Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili dosyalarımızı sunduk. Organize Sanayi Bölgesi’nde TEMSA’nın 200 dönümlük yerinin de Malatya Belediyesi’ne kazandırılması ile ilgili olarak, satın alınması da dahil yazışmalarımız devam ediyor. Devlet Demiryolları’nın buradan taşınarak 350 dönümlük alanın düzenlenmesi ile ilgili taleplerimizi yaptık. DSİ ve Karayolları arazisinin de Malatya Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyor ve üzerinde çalışıyoruz” şeklinde bilgi verdi.
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “Başbakanımız ilk dönem için çıraklık, ikinci dönem için kalfalık ve üçüncü dönem için ise ustalık derken, burada bir şeye vurgu yapılmıştır. Altını çizerek söylüyorum, o da esnafa olan saygıdır. Sorunumuz eğitim, çözüm de eğitim. Onun için eğitimin değişik yöntemleri var. Zaten çıraklık, kalfalık ve ustalık bir eğitim sürecidir. AK Parti hükümeti 10 kez bütçe yaptı. Bakanlıklar içerisinde en büyük bütçeyi eğitime ayırdık” dedi.
 
Kapusuz, bazı yerlerin Malatya Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili olarak da, “Şehri yeniden kuruyorlar, merkezi boşaltıyorlar. Kurumları dışarıya alıyorlar yerlerini Malatyalılara istiyorlar. Arkasından kurumları şehir dışına çıkartmak istiyorlar. Doğrusu hükümet bu konuda bonkör” ifadelerinde bulundu.
 
MESOB Başkanı Şevket Keskin’in, süt ile birlikte okullarda 3’er tane de kayısı dağıtılması teklifine sıcak bakan Kapusuz, Malatyalıların bunu örnek olarak bazı illerde pilot olarak başlatmasını söyledi. Keskin ve oda başkanları da öneriyi kabul ettiler. Keskin, Kapusuz’a el yapımı halı hediye ederken, Evren ise bir tablo hediye etti. Keskin, esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerini taşıyan 2 adet dosyayı da Kapusuz’a takdim etti.
 
TSO'DA..

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) Temmuz ayında yürürlüğe gireceğini ancak talep edilen düzenlemelerin dikkate alınacağı konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi. 
 
Salih Kapusuz, beraberinde AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan TSO Başkanı Erkoç, “Yeni teşvik sisteminde Türk iş dünyasının önünü açacak ciddi ve anlamlı teşvikler var. Özellikle ithalata dayalı malların Türkiye’de üretilmesi kararı yerinde bir karardır. Türkiye için önemli bir gelişme. Umut ediyoruz ki Türkiye, 2023’deki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalarız, gayrı milli hasılası 2 trilyon dolar olan bir ülke olur, milli geliri 24 bin dolara çıkmış bir ülke oluruz. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içerisinde de yerimizi alırız. Bu anlamda hem siyasilerimize, hem Türk iş dünyasına ciddi anlamda görevler düşüyor. Bizim siyaset ve hükümetten beklentimiz, önümüzde bulunan reformlar ve kanunların yapılmasıdır. Biz bu hedefi rahatlıkla yakalarız. Yeter ki bu birliktelik ve beraberlik devam etsin” şeklinde konuştu.
 
Salih Kapusuz da, “Türk Ticaret Yasası, 1957 tarihli bir yasa ve bizim açımızdan değişmesi zaruret haline gelmişti. Çok yasalı bir kanunu değiştirmek çok zor. Şu anda bu yasa, Temmuz ayında yürürlüğe girecek. Yürürlüğe girmeden önce de ilgili bakanlık ve bürokratlarımız tanıtım çalışmaları yaptılar. Bazı talepler iletildi. Onların da üzerinde çalışmalar devam ediyor. Gerekli düzeltmelere ihtiyaç varsa onlarda değişecek. İnşallah Temmuz ayı itibariyle Türk Ticaret Yasası yürürlüğe girecek” dedi.
 
Bu arada, TSO Başkanı Erkoç ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza,  AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’a kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız