SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hükümet Meydanı Artık 'Millet Meydanı'

0
Güncellendi - 2016-08-10 17:54:06
Hükümet Meydanı Artık 'Millet Meydanı'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı çalışmalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında başladı.

Meclisin  ilk oturumunda, 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’na verilirken, İnönü Kapalı Çarşısı ve Malatya Valiliği’ni de içine alan alanın 15 Temmuz Millet Meydanı olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Toplantı öncesi darbe girişimini kınaya Başkan Ahmet Çakır “Türkiye darbeleri tamamen çöpe atmıştır” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce gündem dışı teklifler okunarak gündeme alındı.

Darbeyi bir kez daha kınayan Başkan Ahmet Çakır “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş, çok kapsamlı planlanmış, geri planda çok sayıda aktörü olan, içeride de satılmış hainlerle işbirliği içerisinde, bugüne kadar yaşanan darbelerin çok daha ötesinde planlı bir darbe girişimini ülke ve millet olarak atlatmış durumdayız. Bu girişim karşısında; bütün siyasi partiler, farklı düşüncelerde herkes birlik olarak, topun, tüfeğin, helikopterin, savaş uçaklarının karşısında direnen, iradesine sahip çıkan, ülkesine, vatanının bölünmez bütünlüğüne, bayrağına sahip çıkan bir millet vardı.

Bu darbe girişiminin, bizlerde millet olma şuurunu pekiştirdiği kanaatindeyim. Vatanımızın, bayrağımızın kıymetini daha çok anlamamıza vesile olduğuna inanıyorum. 15 Temmuz tarihinde artık Türkiye’nin darbeleri tamamen çöplüğe attığını, bundan sonraki süreçte artık Türkiye’de asla darbeye müsaade etmeyecek bir iradeye sahip bir halkın duruşunu hep birlikte izledik. Gösterilen duruştan dolayı tüm halkımıza, siyasi partilerimize ve başkanlarına teşekkür ediyoruz.

Bu girişim sırasında Malatya’mız, gerek 2. Ordu ve gerekse de 7. Ana Jet Üssü’nden dolayı darbe girişimcileri için önemli bir üssü. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’mızda da ilk andan itibaren cadde ve sokaklara inerek, bu birlik ve beraberliği göstermiş oldu.

Kurumlarımızla, başta Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Bölge Komutanımız, Belediyelerimizin tamamı, bu darbe karşısında bütün imkanlarıyla araç gereçleriyle sahaya inerek, darbecilerin püskürtülmesinde önemli bir rol oynadı. Ben bütün kurum müdürlerimize, yöneticilerimize, başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah böyle bir darbe süreci bu millet bir kez daha yaşamaz. Ama biz ülkemizin coğrafi konum itibariyle de çok kritik bir bölgede olduğumuzu biliyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu ve benzeri olaylarla her zaman karşılaşabiliriz. İç karışıklıklar, iç çatışmalar çıkartmak, kardeşi kardeşe düşman etmek üzere farklı girişimler her zaman olabilir. Bunların karşısında da bizlerin her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olmak zorundayız. Tekrar bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Çakır’a borçlanma yetkisi

Toplantıda 12 madde üzerinde komisyonun çalışmalarının devam ettiği gerekçesiyle ertelenirken, Yeşilyurt ilçesi Çayırköy ve Seyituşağı, Battalgazi İlçesi Gülümuşağı, Kale İlçesi Kumluyazı Mahalleleri İçmesuyu yatırımları, Malatya Kuzey ve Güney ilçelerinde Tel Çit Montajı ve Demontajı, Demir Kapı Yapımı, Boya ve Tadilat işleri, Darende ilçesi Kerimli, Başdirek, Doğanşehir ilçesi Küçüklü mahalleleri içmesuyu, Akçadağ ilçesi Kömekavak ve Yaylımlı mahalleleri kanalizasyon hattı, MASKİ Genel müdürlüğü yeni hizmet binası ikmal inşaatı yapım işi ile Malatya muhtelif caddelerde yağmursuyu ve kanalizasyon hattı yapımı işlerinde kredi kullanımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verildi.

Gündemde yer alan ağırlıklı imar maddelerinin çoğu, komisyon raporları doğrultusunda kabul edilirken, Akçadağ ilçe merkezinde kısmen Doğu, Başpınar ve Kültür mahallelerini kapsayan yaklaşık 52 hektarlık alanda Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilmesi ve Bakanlar Kurulu’na teklif edilmesi de kabul edildi. Bu sırada söz alan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan Başkan Çakır’a teşekkür etti. Kazgan, “Herkes, ben beni bildim bileli Akçadağ hep aynı diyor. Akçadağ’ın yapı dokusu eskimiş. Adeta enkazdan oluşan binalar yığını haline gelmiş. 2014 yılında bu çalışmalara birlikte başladık. Akçadağ’ı kurtaracak olan projenin bir tek Kentsel Dönüşüm olacağını değerlendirdik. Bugüne kadar çok büyük katkılar sağladınız. Bundan sonra da olacağına inanıyorum. İlçem adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Tohma üzerinde HES’e red

Darende ilçesi Tohma Çayı üzerinde enerji üretmek amacıyla kurulmak istenen HES için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği ve yine Darende İlçesi Göllüce Mevkii  128 ada 1,21,22,24 NO’lu parsellerin imar planının ‘Enerji Üretim Alanı’ olarak değiştirilmesini içeren talepler reddedildi.

Kahraman şehidin ismi Konferans Salonu’na verildi

15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde darbeci komutanı alnından vurarak büyük rol oynayan ve daha sonra şehit olan kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi Belediye Konferans Salonu’na verildi. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nun ismi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla ‘Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans Salonu’ olarak değiştirildi.

Hükümet Meydanı ’15 Temmuz Millet Meydanı’ oldu

Büyükşehir Belediye Meclisi, toplantıda 15 Temmuz darbe girişiminden sonra vatandaşların her gün sabahlara kadar demokrasi nöbeti tuttuğu Hükümet Meydanı isminin de ’15 Temmuz Millet Meydanı’ olarak değiştirilmesine karar verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos Ayı toplantısının toplantısını 16 Ağustos Salı günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

meclis1

meclis3

meclis2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız