SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hükümet Meydanı'nda Zannettik'

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul- Taksim'de yapılan Kayısı Tanıtım Yürüyüşü'nde "kendilerini Malatya Hükümet Meydanı'nda zannettiklerini" belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, fuar ve festival için Tarım Bakanı Mehdi Eker ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da Malatya'ya geleceklerini söyledi.

Makamında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki yürüyüşü değerlendirip, Çarşamba günü başlayacak olan fuar ve festival ile ilgili hazırlıklar, etkinlikler hakkında bilgi veren Akın'ın bu toplantısına ilişkin basın bülteni şöyle:

"..Belediye Başkanı H. Cemal Akın geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen Kayısı Yürüyüşü ile 15 Temmuz Salı günü yapılacak olan Kortej Yürüyüşü ve Malatya Gecesi hakkında bilgiler verdi.

İstanbul’da düzenlenen Kayısı Yürüyüşü fikrinin aslında Mahalli Basınımızdan geldiğini, Sivil Toplum kuruluşları ile yapılan bir toplantı sırasında bu fikrin ortaya çıktığını ve kendilerinin de 3 gün içerisinde bu fikri hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “İstanbul’da düzenlediğimiz yürüyüşün gerçekleşmesinde mahalli basınımız bize gerçekten büyük destek verdi. Ayrıca ulusal basınımızda bu etkinliğimizi yayınladılar. Hem Mahalli basınımıza hem de ulusal basınımıza bu nedenle teşekkür ediyorum, özellikle de yürüyüşümüzün ATV’de geniş bir şekilde yayınlanmasından dolayı hemşehrimiz Ahmet Çalık Beye de teşekkür ediyorum” dedi.

Galatasaray Lisesinden Taksim Meydanına kadar yürüyüş yapılan güzergahın aslında yürüyüş yapılmayan bir yer olduğunu ifade eden Başkan Akın, bu yürüyüşün gerçekleşmesini sağlayan İstanbul Valisi Muammer Güler’e, düzenlemelere katkıda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı İkbal Demircan’a, İstanbul’daki Malatyalı Belediye Başkanlarına ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Akın, “Etkinliğimize katılan İstanbul’daki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine, Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği üyelerine de teşekkür ediyorum. Orda konuşma yaparken sanki kendimizi Malatya Hükümet Meydanında hissettik. Gerçekten herkes oradaydı. Zaten düzenlediğimiz bu yürüyüşün amacı da buydu.

Ayrıca, yoğun iş programlarına rağmen bizleri orda yalnız bırakmayan ve iştirak eden Valimiz Halil İbrahim Daşöz ve Milletvekilimiz Fuat Ölmeztoprak’a teşekkür ediyorum. Yine AK Parti İl Teşkilatımızdan İl Başkanımızın başka bir programda olması nedeniyle ikinci başkanımız yürüyüşe katıldılar, onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul’da düzenlenen yürüyüşün bir benzeri olan Kortej Yürüyüşünün de 15 Temmuz Salı Günü saat 19.30’da Öğretmenevi önünden Belediyeye kadar yapılacağını belirten Başkan Akın, “Ayrıca aynı gün saat 20.30’da da Mişmişpark’ta Malatya Gecesi düzenleyeceğiz. Bu gecemizde halk oyunları gösterilerinin yanı sıra Malatyalı sanatçılarımızdan Canan Özaçar, Selahattin Yalçınkaya, Abdullah Bakış, Mehmet Balaban, Mehmet Altaş, Ayhan Günbay, Barın ve Sadi sahne alacaklar. Bütün Malatyalıları Kortej Yürüyüşüne ve Malatya Gecesine davet ediyorum” dedi.

Malatya Fuarı’nın temelinin yıllar önce çok güç şartlarda atıldığını ifade eden Başkan Akın, bunu gerçekleştiren hemşehrilerimizden bazılarının bugün hayatta olmadıklarını belirterek, vefat etmiş olanlara Allah’tan rahmet dilediklerini, emeği geçmiş olanları da şükranla yad ettiklerini söyledi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, göreve geldikten sonra Malatya Fuarı ve Kayısı Festivaline büyük önem verdiklerini ve Fuarı, Ticaret ve Sanayi Bakanlığının standartlarına getirdiklerini belirterek, “Daha önce çadırda düzenlenen Fuar alanı yerine standartlara uygun 9000 m2’lik modern bir fuar alanı yaptık. Böylece bu yerde artık ihtisas fuarları da düzenlenmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Tarım Fuarı düzenlemiştik, önümüzdeki haftalarda da gelinlikten ev eşyasına kadar yeni evleneceklerin bulabilecekleri tüm ürünlerin sergilendiği bir fuar düzenleyeceğiz. Ardında da Doğalgaz Fuarını yapacağız. Bundan sonra da mümkün olduğunca her ay bir ihtisas fuarı düzenlemeyi planlıyoruz.

Fuar ile ilgili birçok ilki hizmet süremiz içinde başlattık. İlk kez fuarımıza uluslar arası boyut kazandırdık. Yabancı halk dansları topluluklarını fuarımıza getirdik. Yine Diğer illerimizden halk oyunları ekiplerinin katılımını sağladık. İlk defa Uluslar arası Kayısı Sempozyumları düzenledik. Ve ilk defa İstanbul’da Kayısı Yürüyüşü yaptık. Bu ilkleri önümüzdeki yıllarda artırarak fuarımızı daha geniş kitlelere hitap eden bir yapıya kavuşturacağız” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, bu yıl da fuara yaya olarak katılmak isteyen vatandaşlardan ücret alınmayacağını belirterek, özellikle kendilerine bu etkinliklerin gerçekleşmesinde büyük destek veren mahalli basına çok teşekkür ettiğini söyledi.

Öte yandan Başkan Akın, 16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’ne Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılacağını söyledi.."

Akın, ayrıca İstanbul'daki yürüyüşün kamuoyuna duyrulmasındaki etkisi ve katkısı nedeniyle atv Televizyonunun sahibi hemşehrimiz Ahmet Çalık'a teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız