SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hükümet Resmen Bizleri Sefalete Sürüklüyor"

0
Güncellendi - 2019-08-22 02:21:06
A- A+ PAYLAŞ

Kamu-Sen’e bağlı sendikalar Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Hükümetin yapmış olduğu zam talebine tepki gösterdi.

Kamu-Sen’e bağlı sendikalar Soykan Parkı’nda toplu sözleşme görüşmelerinde yapılan zam teklifine tepki gösterdi.

Eylemde konuşan Türk Ulaşım Sendikası Malatya Şube Başkanı Önder Akgül, “Hükümet, enflasyon hedefinin bile altında zam teklif ederek resmen bizleri sefalete sürüklüyor. Milyonlarca dar ve sabit gelirliyi enflasyona ezdirecek bu yaklaşımı kabul etmiyor, bu teklifi yok sayıyoruz. Kamu işveren tarafından tez zamanda mali ve diğer taleplerimizi içeren yeni bir teklif paketi sunmasını istiyoruz” dedi.

Akgül şunları söyledi:

“Biz  ‘Enflasyonun üzerinde zam yapın, refah artışı sağlayın’ dedik. Onlar, enflasyon hedefinin de altında teklif ettiler. Biz refah istedik; onlar sefalet önerdi. Biz, ekonomik kurtuluş istedik; onlar, ‘Esarete devam’ dedi. Bu teklif, 20 milyon vatandaşımızı adeta ateşe atmak anlamı taşıyor. Toplu sözleşme görüşmeleri normal seyrinde ilerlemiyor. Ne yetkili konfederasyon ne de işveren tarafı konuları müzakere etmeye yanaşmıyor. Sözleşmelilere kadro, vergi dilimleri, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetliler, bütün ek ödemelerin emekliliğe sayılması, memurlara da bayram ikramiyesi verilmesi, liyakati yerle bir eden adaletsizliğin kaynağı mülakatın kaldırılması gibi bütçeye getireceği ekonomik yükü sınırlı olan ya da hiçbir mali yük teşkil etmeyen konular masadan kaçırılıyor. Maliyeti dahi olmayan konularda yıllardır çözüm bekleyen milyonlarca memur ve emeklinin beklentilerini boşa çıkarmak vicdani değildir. Biz toplu sözleşmenin başından beri bütün meselelerin masaya getirilip müzakere edilmesi için mücadele ediyoruz.”

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Memur maaşları şu an oldukça dolgun..Allah aşkına 4 bin liranın altında maaş alan memur var mı? Ne sigorta primi ne işten çıkarılma derdi..bence maaşlarında yükseliş değil devletin indirime gitmesi gerekiyor.. maaşı beğenmeyen istifa etsin..eğer maaşı nı beğenmeyen bir memur varsa bir asgari ücret li ile yerini değiştirebilir..eğer hak hukuk diyorsanız sadece kendi maaş konunuzu düşünmeniz adil değil..bu ülkede 2 bin lira ile evini gecindiren insanlar var..onları düşündünüzmü? Onlarda vergi ödüyor alın teri döküyor bu ülke için..ve sizlerden daha fazla alın teri döküyor ve daha helal kazanıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sınava gitsin kazansın madem cok güzel helal olup olmadığını nereden biliyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayat sınav zaten..sana bir sorum var..bu ülkede bir memur maaşı ile yaşamak mı zor asgari ücret ile mi? Memur çok rahat geçiniyor ama yinede doyumsuzlar..bence hükümet maaşları yüksek olan memurların maaşlarında kesintiye gitmeli ve düşük gelirli ailelere destek ye bulunmali..bir öğretim görevlisi Allah aşkına ne kadar maaş alıyor? Benim kuzenim memur 4 bin üstü maaş alıyor ve ikramiye lerle bu rakam cok yükseliyor..bir devlet tüm vatandaşlarına eşit bakmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Hasan Bey, memur maaşı ile asgari ücret elbette kıyaslanamaz. Fakat buradaki sorun "memur maaşlarının yüksek olması" değil asgari ücretin düşük olmasıdır. Bunun kabahati de memura yüklenemez. Asgari ücrete zam istemek yerine memurdan kesinti istemek sizce mantıklı mı? Asgari ücretli daha helal kazanıyor cümlesini neye dayanarak ifade ettiniz? Toplum olarak refah seviyemizin yükselmesi dileğiyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • MÜDÜR (4 yıl önce)
    MEMURA MAAŞ GÜNLÜK YAPTIĞI İŞ KADAR VERİLMELİ, ÖZELİKLE MALATYA DAKİ MEMURLARI ÇALIŞTIRAMIYORUZ, HERGÜN BİR İŞİ ÇIKIYOR, KAYSI İLAÇLANACAK GELME, KAYSI SULANACAK GELME, COCUK OKULA GİDECEK GELME, KOMŞUM AMELİYAT OLDU GELME, KAYNANAMI HASTANEYE GÖTÜRECEM GELME, ARABAM SANAYİYE GİDECEK GELME, BABAM HASTA GELME, PAZARA GİDECEM GELME, YANİ BİR KİŞİ ALLAH RIZASI İÇİN SEKİZ SAAT ÇALIŞAM DEMİYOR SONRADA ZAMLARI BEĞENMİYORLAR, MEMUR ÇALIŞTIRMAK KADAR ZOR BİŞE YOKMUŞ ŞU MALATYA DA
    0
    0
    Yanıtla
  • MÜDÜR RUMUZUYLA YORUM YAPAN KİŞİYE; MÜDÜR İSEN GERÇEKTEN ALIN TERİNLE Mİ MÜDÜR OLDUN,YOKSA BAŞKASININ HAKKINI YİYEREK BİR YERLERE YASLANARAK MI MÜDÜR OLDUN? AÇIKLASAN DA OKUSAK.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski müdürler nerede,onların bir ağırlığı vardı .çalısanına sevğisi vardı,şimdiki müdürler personele slm bile vermeden makamına çıkar klimasını acar
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfi (4 yıl önce)
    Bu sendikalar bir işe yaramıyor ve siyasi parti niteliğine girmişler. Devletimiz sendika aidatlarınızı bile ödüyor. Biraz şükredelim. mevki peşinde koşmayı bırakın
    0
    0
    Yanıtla
  • ali hoca (4 yıl önce)seyfi isimli kullanıcı yorumuna
    Sendika aidatlarının devlet tarafından karşılanmasına karşıyım.Zaten öyle olduğu için sendikalar sendikacılık yapamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • sendikalar cok gereksiz.hiç bir işe yaramıyorlar. anca eleştiri yapıyorlar.bence sendikaları mevki makam peşinde olanlar yapıyor. kendi üylerini bile düşünmüyorlar bence
    0
    0
    Yanıtla
  • kadiri (4 yıl önce)
    Haklı söylüyorlar bütün işyerlerini, fabrikaları ve küçük esnafı Sendikalar kapattı. Surriyelileri Sendikalar getirdi kiralara, suya, otobüse, doğalgaza, elektiriğe, çaya, şekere vb. şeylerin hepsine sendikalar ve memurlar zam yaptı ve kuzey çevre yolu ile hızlı trenin gelmesini de engelledi öylemi vay sahipsiz malatyam vay
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Şu Malatyali adıyla yorum yapmaya çalışan , memurları eleştirmek isteyen şahsiyet... Ya hu ne oldu da bu kadar içlendin. Hakkımızida mi aramayalim nedir bu sendeki rahatsızlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sendika aidatlarını devlet ödüyor sesiniz çıkmıyor devlet memurlarının bir çoğu aldığını helal etmiyor yan gel yat rapordu izindi sevkti hükümetin yerinde olsam enflasyon oranında zam veririm begenmiyenin tazminatını öder işine son veririm şu 657 hangi ülkede var soylermisiniz elimizi vicdanimiza koyalım bizim özel işimiz olsa bu devlet memurlarının kaçını calistiririz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne alakası var oku sende gir kimse önünde engel deil madem bu kadar takıldın oku
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (4 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Okuyan değil emmisi olan memur oluyo canısı emmine selamlar :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Öyle mi eger oyle değilse hakkım haram olsun sana ve ailene tam tersiyse bana aileme haram olsun aldıgım iftira atma
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeş sen hesap bilmiyorsun enflasyon %16 memurun istediği %10 aradaki farkı senmi vereceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • demsi (4 yıl önce)
    zammı beğenmiyorsanız bırakın arkadaş bir sürü işsiz üniversiteli gençlerimiz var onlar çalışır ozaman
    0
    0
    Yanıtla
  • haberi beğenmiyorsan okuma bir sürü haber okuyan üniversite mezunu var
    0
    0
    Yanıtla
  • Sana mı soracak insanlar haklısın bütün memurlar doktorlar hakim savcı hatta ülkeyi bırakıp gidelim mi mutlu olurmusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (4 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Bence gidin arkadaş kaç para aliyosunuz hala doymuyosunuz oturun şükredin hep açsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • gecmisten bugune (4 yıl önce)
    sendikalar , odalar, vakiflar vb kaldirilsin... bir ise yaramiyorlar...halkima yukten baska...
    0
    0
    Yanıtla