SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hükümet Zoruyla Giymiştim!"

0
Güncellendi - 2018-07-17 05:48:28
A- A+ PAYLAŞ

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından uygulanan “İslami Turizm Ekosisteminin İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Geliştirilmesi: Destinasyon ve Sektör Geliştirme” projesi kapsamında Malatya’ya gelerek eğitim çalışmaları ve gezi organizasyonu kapsamında ağırlanan heyetin ziyaret ettiği yerler arasında Arapgir ilçesi de yer aldı.

Gambiya, Maldivler, Endonezya, Tunus, Mozambik, Malezya, Nijerya, Bangladeş, İran, Senegal, Fas, Ürdün, Filistin ve Türkiye ile İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ile İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinden ziyaretçiler ilçe girişinde bulunan belediyeye ait tesislerde karşılandı. Burada Arapgir’in son dönemde tanıtım ve satışı için ciddi çaba gösterdiği reyhan bitkisinden yapılmış çay ve şerbet ikram edildi. Ardından konferans salonunda Arapgir’in değerlerini tanıtan bir film gösterisi yapıldı.

Buradan Arapgir’in gözde mekanı Eskişehir Vadisine hareket eden heyet, Osmanlı eseri Gümrükçü Osman Paşa Camisini gördü ve yol boyu diğer cami, mescit ve köprüleri gördü. Camide Arapgir Müftüsü Hamza Çınar ile Belediye Başkanı Cömertoğlu ilahi ve Kuran-ı Kerim okudu.

Kozluk Çayında verilen molada ziyaretçilere Fotokamp alanı gezdirildi ve bilgiler verildi. Burada misafirleri ilçenin renkli simalarından Klarnetçi Ümit olarak tanınan Ümit Aydın karşıladı. Kozluk Çayının kenarında yaptığı kulübesinde yaşayan ve sürekli belden üst tarafı çıplak olarak gezen Aydın, karşılama sırasında, misafirlere ayıp olmasın diye olsa gerek,  üzerine bir tişört giymişti. Ancak bu şekilde rahat edemeyeceğini söyleyen Klarnetçi Ümit, “hükümet zoruyla giymiştim” dediği tişörtünü çıkarıp, misafirlere “hoş geldiniz” kapsamında bir konuşma yaptı, Başkan Cömertoğlu’nun ilçeyi tanıtmak için gösterdiği gayrete teşekkür etti.

Burada kısa bir konser veren Aydın’a aralarında hanımların da bulunduğu misafirlerin, klarnete para sıkıştırarak “racona uygun” bahşiş verdiği görüldü.

Heyet öğlen yemeğinde Arapgir Millet Han’da bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Malezya Kültür ve Turizm Bakanlığından Mohd Daud Mohd Arif, Arapgir’in inanç, tarih, kültür ve doğa turizmi anlamında birçok değere sahip olduğunu belirterek, bunun kadar önemli olan liderliği belediye başkanı Cömertoğlu’nda gördüklerini söyledi.

Misafirler, son olarak Mirliva Ahmet Paşa Camisini ziyaret edip öğlen namazını kıldıktan sonra Çarşıbaşı adıyla bilinen Arapgir merkezinde reyhan ürünleri, bal, kuru kayısı, kuru dut gibi yöreye özgü ürünlerden satın aldılar.

Arapgir çıkışında Cömertoğlu tarafından uğurlanan misafirlere başkan bizzat eliyle reyhan çayı ikram etti. Gezinin başından sonuna gördükleri ilgiye mutlu olan misafirler alkışlarla Arapgir’e veda etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Erkan Gürer (5 yıl önce)
    Herkesin Belediye Başkanı olmayı başarmış Mükemmel bir belediye başkanı var orda gidenler mutlaka bir Merhaba demeli ...
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler, Arapgirimizin tanıtılması çok güzel,Fakat klarnetçiye yakışmıyor bu şekilde üstüne birşey giymemesi ! .
    0
    0
    Yanıtla