SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hükümete İlettik"

A- A+ PAYLAŞ
 
Yeni teşvik uygulamaları ile ilgili talep ve önerileri oda başkanları olarak hükümete ilettiklerini söyleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Yeni teşvik paketi için bizim çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, bu konu da ciddi şekilde çalışmalarını devam ettiriyor." dedi. 
 
"YÜZDE 55'İNİ BU ÜLKELERLE YAPIYORUZ"
 
"2 ay önce TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu bölge oda başkanlarını davet ederek, görüşümüzü aldı." diyen MTSO Başkanı Erkoç,  "Hükümetin yeni çıkartacağı teşvik paketinde nelere görmek istiyorsunuz diye. Biz oda başkanları olarak yeni teşvik paketindeki beklentilerimizi dile getirdik. Onları bir dosya halinde TOBB'ne sunduk. Ekonomi Bakanımız sayın Zafer Çağlayan'da o toplantıya katıldı. O toplantıda yeni teşvik paketindeki beklentilerimizi sayın bakana ilettik" dedi. Erkoç, "Artık dünyadaki ekonomik şartlar gittikçe zorlaşıyor. Özellikle, Türkiye'nin batısında ciddi anlamda bir ekonomik kriz söz konusu. Kriz halen devam ediyor. Bu sıkıntı devam ederken, biz ülke olarak, dünyada üçüncü büyümeyi gerçekleştirmemize rağmen, ihracattaki en büyük partnerimiz AB ülkeleri. İhracatımızın yaklaşık yüzde 55'ini bu ülkelere yapıyoruz. Buradaki bu kriz devam ederken, orda da ister istemez iç piyasada bir olumsuz yaşanmaya başlandı. Bunları aşabilmek için yeni teşvike, bize dünyadaki rakiplerimizle aynı şartlarda üretme imkanlarının sağlanması gerektiğini ifade ettik. Bunu da avantaja çevirecek bir konuma ve iş gücüne sahip olduğumuzu ifade ettik. Türkiye'nin de şu anlamda Batısı'nda yaşanan siyasi ve ekonomik kriz, Doğusu'nda ve Güneyinde yaşanan siyasi çalkantılar, Arap Baharı dediğimiz gelişmeler bu anlamda Türkiye'yi daha önemli bir konuma getirdi." ifadelerini kullandı. 
 
"YENİ PAZARLARA İHTİYACIMIZ VAR"
 
"Yeni teşvik sistemi içerisinde, bizim yeni pazarlara ihtiyacımız var, yeni pazarlara açılmak zorundayız." diyen Erkoç, " Dünyadaki rakiplerimizle aynı şartları bize sağlarsanız, bu fırsatları bize verirseniz, biz bu fırsatı çok iyi değerlendirir, yeni pazarlarda bulabiliriz. Biz iş dünyası olarak bedava para istemiyoruz, Yeni teşvikin yine sektörel olması gerektiğini, artık şehir bazında kalkınmayı kenara bırakıp bölgesel bakmak gerektiğini, , bölgesel kalkınmayı öne çıkartmamız gerektiğini söyledik. Vergi oranlarını yüksek olması nedeniyle sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesine devam edilmesini, dünyada en pahalı enerjiyi kullanmamızdan dolayı kaldırılan enerji desteğinin yeniden verilmesini ve özelliklere ara girdi malların cari açığın kapanması noktasında ciddi anlamda desteklenmesini gerektiğinin aktardık. Yeni teşvikte özellikle de kamunun yerli üretime sahip çıkıp, yerli üretimi destekler tedbirler almasını ifade ettik. Enerji desteğini söyledik. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tarıma farklı bir yaklaşım uygulanmalı. Hayvancılığa son dönemde verilen teşvikler yerinde bir teşvik, bunu gönülden destekliyoruz. Ancak bunu sosyal tabana yayma adına destek verilen hayvan sayısını biraz daha aşağıya çekerek, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hayvancılık ve süt ürünleri biraz daha teşvik edilmeli. Nakliye ücretlerinin pahalı olması nedeniyle denizcilikte verilen desteğin bu bölgedeki nakliyecilere verilmesini ifade ettik. Umut ederiz ki, söylediklerimiz yeni teşvik paketinde dikkate alınır ve ülke önüne koymuş olduğu hedefi yakalar" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız