SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hükümete Olaylı Maç Sorusu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:07:37
Hükümete Olaylı Maç Sorusu
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Lig 4. grupta şampiyonluk mücadelesi veren 44 Malatyaspor'un geçttiğimiz Salı günü lider Payas Belediyespor'la oynadığı ve 1-1 sonuçlanan maç sırasında ve sonrasında çıkan, Malatyalı futbolcu, teknik adam, yönetici ve taraftarların saldırıya uğradığı, bazılarının da yaralandığı olaylar, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından, TBMM kürsüsünde bir kez daha dile getirildi ve Ağbaba'ya hükümet adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yanıt verdi.

Ağbaba, mecliste yaptığı konuşmada, "Sayın Bakan, ben, dün de gündeme getirdim, geçtiğimiz günlerde Payas Belediyespor ile 44 Malatya Spor arasında bir maç oynandı. Bugün de 44 Malatya Spor’un Başkanı görüntüleri getirmişti. Görüntülere baktığımız zaman, Türkiye’de nelerin yaşandığına insan şaşırıyor. Teknik direktörümüzün -44 Malatya Spor’un 60 yaş üzerindeki Sayın İsmail Tekin’in- üzerine polis ve saha komiseri saldırıyor. Bunların içerisinde muhtemelen hakemlerin de katkısı var. Saha komiseri Malatya Spor’lu futbolcuların üzerine saldırıyor, onları dövüyorlar. Güvenlik güçleri bu olayların tamamen içerisinde. Malatya Spor’lu futbolcuların, seyircilerin dövülmesine, tartaklanmasına seyirci kaldıkları gibi, bu olayların içerisinde varlar. Hem hakem hakkında hem saha komiseri hakkında hem de bu güvenlik güçleri hakkında işlem yapılması düşünülüyor mu? Bu konuda Hükûmetin tavrı nedir? Bunu merak ediyorum hakikaten bir Malatya Milletvekili olarak. Bu olayların da takipçisi olacağımızı, Malatya Spor’un da sahipsiz olmadığını bir kez daha belirtmek istiyorum."dedi.

Hükümet adına yanıt veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı ise şunları söyledi:

"Sayın Ağbaba Malatya Sporla alakalı, bağlantılı polis veya emniyet mensuplarının davranışından söz etti. Doğru, yani kamu görevlileri elbette ki görev ve yetkilerini kullanırken bireyin hukukunu göz önünde bulundurmak zorunda, özenle davranmak zorunda. Bu tür görüntüleri görünce hepimiz üzülüyoruz ama insanlar da o tür olaylarla karşılaştığında görev ve yetkilerinin sınırlarını tayin etme noktasında herhâlde biraz duraksamada kalıyorlar. Temenni ediyorum ki, bu ve buna benzer olaylar yaşanmaz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız