SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hükümetimizden Destek Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2016-09-02 04:17:50
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP İl Başkanı ile il yöneticileri, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kızılay'ı makamında ziyaret ettiler

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Gençlik Kolları İl Başkanı Enis Aydoğan, Kadın Kolları İl Başkanı Aynur Oğuzhan ve parti yönetimi ile birlikte İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesinin kurulduğu tarihten bugüne kadar şehirle iyi bir diyalog içinde olmadığını ifade ederek “Üniversite Rektörleri ve yönetimleri, şehrin siyasetçileri, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, belediyeleri, iş adamları ve toplumun kesimleriyle güçlü bir diyalog kuramadı. Ama biz bu konuda iddialıyız, şehirle bütünleşeceğiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızılay, yaklaşık 3 hafta önce İnönü Üniversite Rektörlüğüne atandığını anımsatarak, “Daha önce de hem şehrimize hem de üniversitemize hizmet ediyorduk, şimdi de Rektör olarak hizmet edeceğiz. Bizim amacımız görev süremiz boyunca üniversitemizi başta eğitim olmak üzere bilim, sanat, spor ve sağlık alanında ileriye taşımak. Ekibimizi kısmen de olsa kurduk bir iki hafta içerisinde de tamamlayacağız ve çalışmalarımıza hemen başlayacağız” diye konuştu.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Kızılay, bu sürecin atlatılması için üniversitelere büyük görev düştüğünü söyleyerek “Bizim görevimiz bilim, eğitim ve sanat gibi alanlarda ülkemizi daha ileriye taşıyarak ülkemizin bu süreçten daha güçlü bir şekilde çıkmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

AKP iktidarının 14 yılda ülkeye büyük hizmetler yaptığının altını çizen Kızılay, üniversitelere de bu süreçte çok büyük yatırımlar yapıldığını dile getirerek, “Üniversitelerimiz bu süreçte belki de en büyük payı alan kurumların başında geliyor. 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde üniversite sayısı iki buçuk katına çıktı. Bunun yanında üniversitelerimizin bütçesi arttı, mesela bizim üniversitemizin şu anki bütçesi 2008 yılının 3 katından daha fazla. Bütçe konusunda sadece hastanemizde bir sıkıntı var, şu an hastanemizin 131 milyon borcu var. Biz bu borcun ödenmesi konusunda hükümetimizden destek bekliyoruz. Bu demek değil ki bu borç yüzünden hizmetimiz aksayacak. Hizmetlerimiz ve çalışmalarımız aralıksız sürecek ve bu borcu da en aza indirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi'nin kurulduğu tarihten bugüne kadar şehirle iyi bir diyalog içinde olmadığını ifade eden Kızılay, “Üniversite Rektörleri ve yönetimleri, şehrin siyasetçileri, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, belediyeleri, iş adamları ve toplumun kesimleriyle güçlü bir diyalog kuramadı. Ama biz bu konuda iddialıyız, şehirle bütünleşeceğiz ve şehrimizin tüm aktörleri ile yakın bir diyalog içerisinde olacağız” dedi.

Kızılay, son olarak ziyaretlerinden dolayı AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Gençlik Kolları İl Başkanı Enis Aydoğan, Kadın Kolları İl Başkanı Aynur Oğuzhan ve parti yönetimine teşekkür etti.

İnönü Üniversitesi’nin Malatya’nın önemli kurumlarından bir tanesi olduğunu aktaran İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “Üniversitelerin AK Parti hükümetlerinden önceki durumunu herkes çok iyi biliyor. Allah'a şükürler olsun üniversiteler 14 yıllık süreçte çok gelişti ve artık ülkemizle daha barışık, vatanına ve milletine bağlı ve de ülkemizin geleceğini daha iyi dizayn etmek adına hizmetler yapan kurumlara dönüştü. Malatya İnönü Üniversitesi de bu anlamda hem bölgesel hem de ülkemizde ve dünyada saygılı olan bir üniversite. Böyle bir üniversiteye Ahmet Kızılay gibi çok kıymetli bir hocamızın görevlendirilmiş olması bizim için mutluluk verici. Kendisi yıllardır tanıdığımız, bildiğimiz ve sevdiğimiz bir ağabeyimiz, inşallah bu görevinde başarılı olur, memleketimize, ülkemize ve vatanımıza güzel hizmetler yapar” şeklinde konuştu.

iha

AK PARTİ'DEN REKTÖR KIZILAY'A ZİYARET (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız