SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hükümetimizden Güçlü Destek Talep Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2016-11-22 18:01:01
A- A+ PAYLAŞ

AKP'yi ziyaret eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2017 yılının başında onkoloji hastanesi yapacaklarını söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat ile birlikte AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalıyı iade-i ziyarette bulundu.

AKP'nin Türkiye’ye çok büyük hizmetler verdiğini ve vermeye devam ettiğini belirten Kızılay, AKP'nin 15 yıldır Malatya İnönü Üniversitesi’ne çok büyük destekler verdiğini söyledi. AKP hükumetinin üniversitelere çok büyük destekler verdiğini kaydeden Kızılay, “2008 yılında üniversitenin bütçesi 3 katına çıkartıldı. Üniversitemize çok büyük destek sağladı. Allah nasip ederse 2017 yılının başında Malatya'da kanser hastanesi yapacağız. Ben AK Parti İl Başkanımız Hakan Kahtalı aracılığıyla hükümetimize teşekkür ediyorum. Gerek üniversitemiz gerek hastanemiz. Çok büyüdü çok gelişti. Üniversitemiz her alanda öğrenci eğitim kapasitesi alanda altyapı ve binalaşma sayısı fakülte sayısı meslek yüksek okul sayısı ve açısından çok büyük atılım kaydetti. Bunlar hep güçlü bir hükümet ile ve üniversitelere hükümetimizin değer vermesinden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Kendi dönemlerine üniversitenin daha ileriye götüreceklerini kaydeden Kızılay, “ Hastanemiz döner sermayeden olduğu için üniversitemizden ayrı ve bağımsız bir bütçesi var. Üniversite bütçesinde hastaneye hiçbir aktarım yapılamıyor. Hastane bütçesinden de üniversiteye aktarım yapılamıyor. İkisinin bütçeleri ayrı üniversitemizin bütçesi maliye bakanlığımızdan bize veriliyor. Hastanemizde önceki dönemlerden oluşan bir borç bütçesi var. Biz yeni dönemde çok güçlü bir ekip kurduk hastane yönetimi ekibimiz gelir gider dengesini başa baş denk gelmesi haline getirilmesi gayreti içerisinde bu manada epeyce mesafe aldık. Fakat bu eski borçlarımız içerisinde hükümetimizden güçlü bir destek talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

AKP Malatya il Başkanı Hakan Kahtalı, ziyaretten dolayı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a ve beraberindekilere teşekkür etti. Daha önce Malatya İnönü Üniversitesinde görev yapan rektörlerle şehrin bütünleşmediğini belirten AKP il Başkanı Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın göreve gelmesi ile birlikte bu birlikteliğin sağlandığını belirtti. Kahtalı, “Üniversite bir şehrin en büyük dinamiğidir. Bu şehre yön verecek en önemli kurumun başında geliyor. Bu kurum maalesef bugüne karda bazı sıkıntılarla yönetildi. Rektörlerimiz ile şehir bir türlü siyasilerimiz belediyelerimiz toplum STK’lar bir türlü barışık olmamış ama Allah'a şükürler olsun hocamın göreve gelmesi ile beraber şehirde bir hareketlenme bir heyecan oluştu. Bu bütün sektörleri etkiledi. Sanayisinden ticaretinden bütün siyasilerimizi harekete geçirmesi ile iyi diyalog kurması ile iyi bir ekip kurması ile beraber inşallah Malatya’mıza bölgemize ülkemize büyük hizmetler yapacağından hiçbir şüphemiz yok” dedi.

Kahtalı,“AK Parti Malatya teşkilatı olarak milletvekillerimiz, genel başkan yardımcımız ve bakanımızla beraber hocamız ile birlikte olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hocamızın gelmesi ile beraber Üniversitemize yapılacak yatırımlarda hocamızın iyi diyalogları ile karşılıklı ilimize yapabileceğimiz ne varsa ortaya koymamız adına önemli. Allah nasip ederse ülkemizde çok nadir bulunan cihazların ilimize kazandırılması hem de büyük bir kanser hastanesi ve onkoloji hastanesini ilimize üniversitemize kazandıracağız. Onkoloji hastanemizin projesinin hazırlanması ile birlikte projenin hızlandırılması adına milletvekillerimizle genel başkan yardımcımızla ve bakanımızla birlikte bunun hızlandırılması için gerekeni yapacağız” diye konuştu.

iha

rektorakp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Kabak tadı verdi artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Tepkiye gerek yok boş zamanlarında rektörlük yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Üniversiteye destek istemek için AKP il başkanlığının yolunu tutan rektör.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali aslan (7 yıl önce)
    Çok komik hareketler. Yeter artık rektör, üniversiteye dönün siyasetten size fayda gelmez. Yüze gülmelerden cesaret almayın. Yarın kanlı bıçaklı olabilirsiniz. Her zaman mesafeli olun.
    0
    0
    Yanıtla