SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hükümetin Eli Güçlü Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP'li Milletvekili Adayları seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaret ve toplantılara katıldılar. 
 
AKP'nin seçim çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:
 
"AK Parti Malatya milletvekili adayları ve parti teşkilatı, yaklaşan 12 Haziran seçimleri kapsamında çalışmalarını Darende ilçesi, Akçadağ ilçesi, merkeze bağlı köyler ve merkezde sürdürdüler. 
 
Akçadağ ilçesinin köylerini ziyaret eden Meclis İdare Amiri, milletvekili ve 24. Dönem AK Parti Malatya milletvekili adayı Ömer Faruk Öz, yaklaşan seçimlerde destek beklediklerini ifade etti. Yeni anayasanın halkın isteklerine cevap verebilmesi için hükümetin elinin çok güçlü olması gerektiğini dile getirdi. Öz, halktan tam destek gördü. 
 
Merkeze bağlı sekiz köyü ziyaret eden AK Parti Malatya milletvekili adayı Mustafa Şahin, köylerde sevgiyle karşılandı. Şahin, 12 Haziran seçimlerinde halktan destek istedi. Oyları ne kadar yükseltirlerse hükümetin elinin o kadar güçlü olacağını ifade ederek sandık başına gitmeyenleri ikna etmelerini, gidemeyenlere yardım etmelerini söyledi. Köylüler, hükümetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Köylere yapılan hizmetleri sayan köylüler AK Parti’ye tam destek vereceklerini söylediler.
 
Merkez esnafını gezen AK Parti MKYK üyesi, milletvekili ve yeni dönem Malatya milletvekili adayı Öznur Çalık ve milletvekili adayı Şanal Tosun, ayakkabıcılar çarşısı, Mısır Çarşısı ve Eski Halep Caddesindeki esnafları, MOTAŞ ve Esenlik Şirketi’nin temizlik işçilerini ziyaret ettiler. “6 milletvekilini AK Parti’den çıkarmayacaklarsa yazıklar olsun Malatyalılara” diyen vatandaşa halk alkışlarla destek verdi.
 
12 Haziran seçimleri kapsamında Darende ilçesini ziyaret eden AK Parti Malatya milletvekili adayı Cemal Akın, Darendelilerden gördüğü ilgiden memnundu. Gezi sırasında giderek çoğalan bir konvoyla izlenen Akın, ilginç karelerle karşılaştı. Anons aracındaki Başbakanın fotoğrafını öpen yaşlı şahıs sevgisini ancak böyle ifade edebildiğini söyledi. Ölene kadar Başbakanı takip edeceğini söyleyen köylü defalarca Başbakanın fotoğrafını öptü. 
 
Darende gezisini değerlendiren AK Parti Malatya milletvekili adayı Cemal Akın, “12 Haziran seçim çalışması çerçevesinde Darende ilçemizin belde ve köylerini ziyaret etik. Belde belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla görüştük. Sorunlarını dinleyerek çözüm konusunda değerlendirmeler yaptık. Çalışmalarımıza hevesle başladık ve gördüğümüz hizmetler karşısında mutlu olduk, köylülerimizin konuşmaları karşısında yüreğimiz büyüdü, güvenimiz tazelendi. Bazı köylerimizde ‘gelmenize gerek yoktu, biz zaten oylarımızı AK Parti’ye vereceğiz. Duruşunuzu bozmadıkça, yolunuzdan şaşmadıkça, hizmetleriniz sizden önce köylerimize ulaştıkça oylarımız AK Parti’nindir’ sözlerini dinledim. Köylerin tamamında oyların hemen hemen tamamı AK Parti’ye verilecektir. Bu da Malatya’da altıda altı inancımızı pekiştirmektedir” ifadelerini kullandı.
 
Merkez ziyaretinde bulunan milletvekillerinden biri de Mücahit Fındıklı idi. Fındıklı, partililerle birlikte esnafın sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı. İşyeri kurmak isteyenlere yol gösterdi, hastası olduğunu söyleyen vatandaşa yardımcı oldu.
 
Ak kadrolar, 12 Haziran seçim çalışması kapsamında üç mahallede akşam toplantıları düzenledi. Toplantılara ilgi büyüktü. Pencerelerden sarkanlar, balkonlarına başbakanın fotoğraflarını asıp çocuklarıyla toplantıyı izleyenler dikkat çekti. 
 
Konak Kayabaşı mahallesinde düzenlenen akşam toplantısına AK Parti Malatya milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Öznur Çalık, milletvekili adayı Şanal Tosun ve milletvekili aday adayları katıldı. Seçim çalışmalarında sona yaklaştıkça ilginin büyüdüğü AK Parti’nin Konak toplantısına Konaklıların yoğun katılım sağladığı gözlendi. 
Toplantıda konuşan AK Parti milletvekili adayı Şanal Tosun, AK Parti’nin sevgi, saygı ve hoşgörü üzerine kurulduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Bir yerde inanç, hoşgörü, güven ve saygı olmadan gelişmişlik de olamaz. Aramıza fitne ve fesat sokmadan kalkınma hamleleri yapacağız. Kalkınma hamleleri yaparken, gelişirken fitnenin üstesinde gelmedikçe, nifak tohumlarını kurutmadıkça başarıya ulaşmamız mümkün gözükmüyor. AK Parti hükümeti, gelişme hamleleri yaparken, fitneye ve nifaka da savaş açtı. Birlik ve beraberlik çabalarını sonuna kadar zorlamaktadır. Gelişmemizin önünü tıkayan bütün engelleri kaldırıp dünya ülkeleriyle yarışır hale geldik. Dün dünyanın ağzına bakıp çıkacak sözleri emir telakki ederken, bugün dünyaya sözlerimizi dinletir durumuna geldik. Artık bizden habersiz hiçbir karar alınamaz oldu. Bizi bu duruma sizlerin desteğiyle AK Parti ve başındaki genel başkanı, Başbakanımız getirdi”
 
Konaklılara hitap eden AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin 2002 yılına kadar çok zor günler yaşadığını ve yıllar 2002’i gösterdiğinde ülkenin dibe vurduğunu, geminin batma noktasına geldiğini ifade ettiği konuşmasının devamında şunları hatırlattı: “Hatırlasanız bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla Türkiye bir birine girmişti. O anayasa kitapçığının fırlatılmasının akabinde bir gecede dolar zengini olanları hatırlıyorsunuz. O günde kimlerin yan yana oturduğunu da biliyorsunuz. O yan yana oturanlardan çıkıp ta size vaade bulunanları da biliyorsunuz. Biz Ak Parti olarak şunu söylüyoruz; yaptıklarımız yapacaklarınızın teminatıdır, güvencesidir. Projeler hayaldi biz gerçekleştirdik. Şimdi tüm hayaller bir bir gerçekleşiyor ve Malatya büyüyor Türkiye kalkınıyor. Bunları hep birlikte müşahede ediyoruz. Gelişen Malatya için, büyüyen Türkiye için bir daha, bir daha AK Parti diyeceğiz”
 
Seçim çalışması çerçevesinde düzenlenen gecenin diğer toplantısı Salköprü Mahallesinde, gecenin son toplantısı da İnönü Mahallesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Öznur Çalık, milletvekili adayı Mustafa Şahin ve milletvekili aday adayları katıldı.
 
Toplantıda konuşan belediye başkanı Çakır, mahallenin sorunlarının bitme aşamasına geldiğini, ufak tefek birkaç sorunun da kısa sürede bitirileceğini söyledi.
 
Toplantıda konuşan AK Parti milletvekili adayı Mustafa Şahin şu ifadeleri kullandı: “Ak Parti için her seçim bir önceki seçimden daha güzel daha da görkemli ve daha başarılı geçiyor. Artık insanlarımız da daha bilinçli. Bugüne kadar AK Parti’nin yaptıklarıyla bizden öncekilerin yaptıklarını terazinin karşılıklı kefelere koysak, onların 80 yılını bir araya koysak, doldursak; bizim 2 yılımıza karşı gelmez” diyen Şahin; “Başbakanımız, bu güne kadar hiçbir dünya liderine nasip olmayan, bütün gelişmeleri en yüksekte izleyen, dışarıda karşılaşmış olduğu, görmüş olduğu yeniliklerin tümünü insanlığa yansıtmak için gecesini gündüzüne katmıştır. Dünyanın bütün köşelerini en iyi bir şekilde gören gezen ülke insanımızın da bu haklardan en iyi şekilde faydalanması için gecesini gündüzüne katarak 8 bucuk yılı dolu dolu geçirdi.
İnsanlarımız bu hizmetleri görünce % 100 destek veriyorlar. Bu desteği hiç kimse bugüne kadar almamıştır. İnsanlarımız ittifakla; tek yürek, tek bilek, tek yumruk, tek ses olmuşlar. Bunu görüyorum. Malatya’mız hiçbir zaman nankörlük etmedi. Görmemezlik yapmadılar. Biz hak ettiğimizden daha fazla desteği de gördük, hizmeti de gördük. Başbakanımızın şu ana kadar ‘haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” sözlerinin arkasında durduğuna şahidiz. Bütün bunlardan dolayı sandık başına gittiğimizde Başbakan’a desteğinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum” dedi."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız