SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hükümette Malatyalı Beklentisi

A- A+ PAYLAŞ

 

AKP Malatya milletvekili, partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, "Yeni kabine oluşurken, Malatya bu oluşumdan gereken desteği alır diye umut ediyorum" dedi. Çalık, "Yükümüz ve sorumluuğumuz arttı. Malatya'da 10 kişiden 7'sinin oyunu almamız bizi şımartmayacaktır. Bu sonuç, bizlerin daha çok çalışmamız gerektiğini gösterdi" ifadelerini kullandı. 

Bu dönemde öncelikle yeni anayasayı çıkaracaklarını vurgulayan Çalık, Malatya için ise özellikle il'in sağlık turizm merkezi ve marka şehir yapmak için çaba göstereceklerine dikkat çekti. Malatya'nın üniversite şehri olması için 2. üniversite kurulması konusunda çaba göstereceklerini bildiren Öznur Çalık, Malatya'yı sağlık turizminin başkenti ve sanayi şehri yapmak, 2023'te Malatyayı büyüyen, gelişen marka şehir yapmak için çaba göstereceklerini söyledi. 

"YENİ KABİNE OLUŞURKEN İNŞALLAH MALATYA'DA BU OLUŞUMDAN GEREKEN DESTEĞİ ALIR" 

Üç dönemdir AKP'ye büyük destek veren Malatya'ya bir bakanlık beklentisi olduğu şeklindeki soruya karşılık da Çalık şunları söyledi: 

"Bu konu yoğun şekilde dillendiriliyor. Ancak 81 ilimiz var ve 81 il'den ayrı ayrı bakan çıkma ihtimali yoktur. Şu anda 25 bakanlığımız icracı bakanlık haline dönüştürülmüş vaziyette. AK Parti'den Malatya'nın 5 vekili var. Bütün arkadaşlarımız bakanlık yapabilecek kabiliyet ve kapasiteye sahipler. İçlerinden bir tanesi Malatya ve Türkiye'ye bakan olur diye umuyoruz. Kabinenin gölgesini Malatya'da da hissettirir diye düşünüyorum. Sayın başbakınımızın söylediği güzel bir cümle var. Ben her ilin ayrı ayrı

bakanıyım, Türkiye'nin başbakanıyım diyor. Dolayısıyla Malatyalı hemşehrilerimin böyle bir beklentisi var. İnşallah yeni kabine oluşurken, Malatya bu oluşumdan gereken desteği alır diye umut ediyorum." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız