SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hükümette Yok Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:37:12
Hükümette Yok Ama..
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında parti üst yönetiminde yapılan değişikliklerle, partinin sayıları 2'ye yükselen kadın genel başkan yardımcılarının ikisi de Malatya doğumlulardan oluştu.

Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir eski milletvekili Prof.Dr. Nükhet Hotar'ın bu görevini sürdürmesinin  yanı sıra Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilmesi ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevini de Malatyalı olan Güldal Akşit'in sürdürmesi, partinin üst yönetimi olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK)'ndaki  Malatyalı kadın yönetici sayısını 3'e çıkardı.

Bu tablo, 2002'den bu yana oluşturulan Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nın Başbakanlıklarındaki AKP hükümetlerinde Malatyalı bakan olmamasına yönelik eleştirilere yanıt olmaktan uzak görülüyor.

GENEL BAŞKAN YARDIMISI ÖZNUR ÇALIK..

Öznur Çalık, 1 Ocak 1965'te Malatya Pütürge'de doğdu. Babasının adı Halit, annesinin adı Makbule'dir.

Eczacı; Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi.

Serbest eczacı olarak çalıştı. Malatya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Yardımseverler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) İstişare Kurulu Üyesi, Malatya Kadın Platformu Onursal Üyesi, İVEK Kurucu Üyesi olarak görev yaptı.

23. ve 24.Dönemde Malatya Milletvekili seçildi. İki dönemdir, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanlığı yapmaktadır ve Avrupa Parlamenterler Nüfus ve Kalkınma Forumu (EPF) Başkan Yardımcısıdır. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliğinde bulunmuş ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan Erken Yaşta Evlilikler Hakkında İnceleme Yapılmasına Dair Alt Komisyonu başkanlığını üstlenmiştir.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği görevini sürdürmektedir. 3 dönem Ak Parti MKYK üyesi olarak görev yapmıştır ve 2012’de gerçekleştirilen Büyük Kongrede 4. kez üyeliğe seçilmiştir.

İngilizce bilen Çalık, evli ve 2 çocuk annesidir.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NÜKHET HOTAR

25 Ekim 1961'de Malatya'da doğdu. Babasının adı Tevfik Hamit, annesinin adı Fatma Vedia'dır. 

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede başladığı akademik kariyerini Prof. Dr. unvanı ile tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Nükhet HOTAR, Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcılığı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyeliği ve Resmi Arabuluculuk görevlerinde bulundu.

3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye giren HOTAR, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkan Vekilliği ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği de yaptı.

‘Ücret politikası, çalışma hayatı, sendikacılık, sosyal politikalar, işsizlik, istihdam, kadınlar ve gençler’ gibi konularda bir çok çalışması yayınlanan HOTAR, İLO ile Çalışma Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Sanayide Çalışan Çocukların Eğitime Kazandırılması Projesi’nin İzmir Yürütücülüğünü de yaptı.

AK Parti 1- 2- 3 ve 4. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, hemen akabinde de Merkez Yürütme Kurulu’na seçilen HOTAR, halen Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

İngilizce bilen Nükhet HOTAR, bir çocuk annesidir.

GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI BAŞKANI GÜLDAL AKŞİT..

Güldal AKŞİT, 1960’ta Malatya’da doğdu. Avukat; Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest Avukat olarak çalışma hayatına başladı.

14 Ağustos 2001’de kurulan AK Partinin kurucu üyesidir.

22. ve 23 Dönem İstanbul Milletvekili olan AKŞİT, 58. Hükümette Turizm Bakanı, 59. Hükümette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği yapan AKŞİT;

9 Nisan 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına seçildi.

12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevi yapmıştır.

Türkiye’de Kadın Hakları ile ilgili yapılan yasal düzenlemelerde ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda farkındalık yaratılması açısından önemli katkılarda bulunmuştur.

Ayrıca STK’larla Devlet arasındaki ilişkilerin gelişimine ve güçlendirilmesine destek olmuştur.

AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevini 2006 tarihinden bu yana yürümekte olan Güldal AKŞİT;

08 Temmuz 2011 tarihinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevine başlamıştır.

Evli ve İngilizce bilmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız