SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hükümetten Planlama İstiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Lokantacılar Esnaf Odası'nın yapılan genel kurulunda mevcut başkan Zeki Tuna güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Lokantacılar Odası'nın genel kurulu Esnaf Sarayı'nda yapıldı. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'in divan başkanlığını yaptığı genel kurula Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnaf odaları başkanları ile çok sayıda oda üyeleri katıldı.

Odanın bir önceki dönemine ilişkin yönetim ve denetim kurulu raporlarının oy birliği ile kabul edildiği genel kurulda konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Bir esnaf diğer esnaftan örnek almasın. Bir esnaf aynı cadde de iş yapıyorsa, bir başka esnaf oraya gelip aynı işi yapmasın. Ancak, bu durum bizde bir gelenek haline geldi. İşte biz hükümetten bir planlama istiyoruz. Önüne gelen her yere, bitişikte aynı hizmet alanında faaliyet göstermesin. Bir caddede 10 tane dönerci varsa, 2 tane daha verilmesin.
Hizmette kalite düşürülmesin. İkincisi, haksız rekabetin önlenmesini istedik. Fazla bir şey istemiyoruz. Birde hükümetten zengine verdikleri desteğin esnafa da verilmesini istedik. Türkiye'de 1980 öncesinde bu zenginler ve marketler yoktu. Ama esnaflar ve sanatkarlar cumhuriyetin kuruluşunda değil, Osmanlı'dan beri bu ülkenin her yükünü sırtına almıştır. Belediyeler, esnafla ilgili bir düzenleme ve planlama yapacaksa, komisyonlara esnaf temsilcileri de alınmalıdır. Belediyeler, esnafla rekabet yapmaktan vazgeçmeli" dedi.

Tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkan seçilen Zeki Tuna ise, yaşanan sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Malatya Lokantacılar Esnaf Odası'nın Zeki Tuna başkanlığındaki yönetim kuruluna; Abuzer Bayram, Nazir Güney, Hüseyin Aşhan, Atilla Güven, Ali Güler ve Murat Keskin seçildiler. Denetim Kurulu'na ise Tuncay Suna, Sertan Eren ve Oğuz Top getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız