SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hulusi Efendi' Etkinliği

A- A+ PAYLAŞ

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı ve Darende Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen "Darende Somuncu Baba ve Es Seyyid Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri 20 Haziran 2009 Cumartesi günü yapılacak.

1991 yılından itibaren yedi yıl Sempozyum şeklinde ve yedi yıldan beri de Kültürel Etkinlik şeklinde yapılarak bakan¸ milletvekilleri, bürokratlar ve vatandaşların Darende'ye akın ettiği Kültür Etkinliklerine bu yıl da önemli isimlerin davet edildiği ve gelmelerinin beklendiği öğrenildi. Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Carl Sharif Eltoubgi’ninde katılacak akademisyenler arasında yer aldığı kaydedildi.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Osman Hulusi Efendi'nin örnek kişiliği kadar¸ bizlere verdiği mesajlar¸ sevgi ve hizmet anlayışı daima hayırla anılmaktadır. Bu davet¸ Osman Hulusi Efendi'nin irfan sofrasına gönülden davetinin merhabasıdır¸ Allah dostlarının rızası¸ Hakk'ın rızasıdır. Vakfımızın bir gayesi de eğitim ve eğitime destek olduğu için¸ ilim adamlarımızın bizim yanımızda apayrı bir yeri vardır. Onun için¸ birçok toplantılarımıza değerli ilim adamlarımızı davet ediyor halkımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Darende Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bu tür ilmi panel ve konferanslar vakfımızın eğitim ve kültür alanındaki çalışmalarının birer gereği olarak organize edilmektedir" denildi.

20 Haziran 2009 Cumartesi günü Somuncu Baba Külliyesinde Somuncu Baba ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi mezarlarına saat 10:00 yapılacak ziyaret ile başlayacak olan programda Kuran-ı Kerim Tilaveti¸ Hatim Duası ve Divan-ı Hulusi-i Darendevi'den İlahiler ile devam edecek.

Darende Güreş Alanında yapılması planlanan program 20 Haziran 2009 Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacağı bildirildi. Prof. Dr. Ahmet Akgündüz "Yeni belgeler Işığında "Somuncu Baba ve Neseb-i Alisi" ve Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Carl Sharif Eltoubgi Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi konulu birer konuşma yapacaklar.

Programda önceki yıllarda olduğu gibi yine ünlü ezgi ve Türk Tasavvuf Musikisi sanatçılarının sahne alacağı kaydedildi. Umut Mürare'nin ezgileri ve Sami Savni Özer'in tasavvuf musıkisi konseri ile gerçekleşecek programı Bilal Şaner sunacak.

Etkinlik çerçevesinde¸ Darende'ye Darende Kaymakamlığı¸ Darende Belediyesi ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfının ortak çalışmaları sonucu Darende turizmine kazandırılan Tohma Kanyonunun açılışı yapılacak. Ayrıca¸ tarihi ve turistik yerlerinden Kudret Havuzu¸ Hasan Gazi Şehitliği¸ Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi ve Günpınar Şelalesi gezileceği¸ Yusuf Paşa Bedesteninde Kermes Açılışı yapılacağı¸ bildirildi.

ARŞİV FOTO: Geçen yıllardaki etkinliklerden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız