SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hünkar ile Mimar' Bu Hafta

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Tiyatrosu'nda Cuma ve Cumartesi günleri, Ankara DT oyuncuları tarafından "Hünkar ile Mimar" adlı oyunun sahneye konulacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden, konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Devlet Tiyatrosu’nda bu hafta Hünkar ile Mimar isimli oyun sergilenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarınca Sabancı Kültür Sitesi Sahnesinde sergilenecek oyun, 20 Kasım Cuma günü 20.00’de ve 21 Kasım Cumartesi günü 14.00 ve 20.00’de oynanacak.

Oyunun biletleri Sabancı Kültür Sitesi ile Devlet Tiyatrolarının resmi Internet sitesinden temin edilebiliyor. 3 ve 2 TL’den (öğrenci) TL’den hafta başında satışa sunulan biletlerin gece oyunları için satılanları tükenirken, sadece Cumartesi gündüze bilet kaldığı bildirildi.

Oyunda Emeği Geçenler
Yazan: Cem Günen

Yöneten: Semih Sergen

Dekor Tasarım: Sertel Çetiner

Giysi Tasarım: Fatma Görgü

Işık Tasarım: Mehmet yaşayan

Müzik (Düzeni): Can Atilla

Yönetmen Yardımcısı: Eray Eserol, Ümit Hasret Aslan

Asistan: Handan Kılıç

Sahne Amiri: Aysel Erdoğan
Kondüvit: Aysel Erdoğan
Suflöz: Şifa Meydanal
Işık Kumanda: Cevdet Eminoğlu
Dekor Sorumlusu: Sedat Devir
Aksesuar Sorumlusu: Okan Altıntaş
Rol Dağılımı
Orhan Özyiğit, Semih Sergen ve Handan Kılıç.
Ses
Rüştü Asyalı
Konu
Beş yüz sene önce bir gece… Cihan Mimarı Koca Sinan ve Dört Kıtaya hükmeden Kanuni Muhteşem Süleyman sarayın has odasında bir araya gelir.

Şehzade Mustafa’nın başını vuran adil Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcı, bu kez de Şehzade Bayezit’in başının üstünde dolanmakta ve Kanuni’nin aklı Fatih yasasında, kalbi Hürrem Sultan’a verdiği sözdedir. Tarihe mal olmuş bu iki insan, SANAT, SALTANAT, SİYASET, ŞİİR, YAZGI ve AŞK gibi pek çok şeyden konuşurlar ve akıl sahibi Koca Sinan, Kanuni’nin vicdanına seslenir. Oyun Mimar Sinan’ın da Sultan Süleyman’ın da hiç beklemediği bir şekilde sonlanır.
Halk içinde muteber nesne var hikmet gibi,
Sultan’ın hükmü hiçtir, yazgı akıbet gibi,"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız