SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hurda Araç' Anlatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde model yılı 1979 veya daha eski olan taşıtların hurdaya çıkartılması ile ilgili uygulama hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Vergi Dairesi Grup Müdürü Mahmut Polat, Beydağı Vergi Dairesi Başkanı Güner Başar Atabay ile esnaflar katıldılar. Vergi Dairesi Grup Müdürü Mahmut Polat, yaptığı konuşmada, "Model yılı 1979 veya daha eski olan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtı, motosiklet, minibüs, panelvan, motorlu karavan, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici ve benzeri taşıt sahipleri taşıtlarını il özel idarelerine bedelsiz olarak teslim edebilirler.

Taşıtının model yılı 1979 ve daha eski olan mükelleflerin dilekçe ile vergi dairesine başvurarak 28 Şubat 2009 tarihi itibarıyla yük ve yolcu taşımacılığı dışında bilanço esasına göre defter tutmayı gerektiren başkaca ticari veya mesleki faaliyetten dolayı mükellefiyet kaydı bulunulmadığına dair yazı almaları gerekmektedir. Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olanlar, gelir veya kurumlar vergisi yönünden bağlı oldukları vergi dairelerine, farklı belediye sınırları içerisinde bulunanlar ile gelir veya kurumlar vergisi yönünden mükellefiyeti olmayanlar ise her hangi bir vergi dairesine başvurabilirler. Vergi dairesi ve trafik tescil kuruluşlarından belirtilen yazılar alındıktan sonra dilekçeyle birlikte taşıt en geç 30 Haziran 2010 tarihine kadar İl Özel İdaresine bedelsiz olarak teslim edilmelidir. Taşıtlarını 30 Haziran 2010 tarihine kadar il özel idaresine teslim etmeyenler Kanun hükmünden faydalanamazlar. Taşıtlarının trafik tescil kuruluşunda
hurdaya çıkarma işlemi tamamlanmayanlar Kanun hükmünden faydalanamazlar" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız