SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hurdacıda Kimyasal Zehirlenme mi?

0
Güncellendi - 2016-01-31 00:59:39
Hurdacıda Kimyasal Zehirlenme mi?
A- A+ PAYLAŞ

Hurdacıda çalışan 8 kişinin bilinmeyen bir maddeden dolayı zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan bir hurdacıda çalışan 8 işçinin zehirlendiği ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

Malatya Devlet Hastanesi‘ne getirilen işçilerin zehirlendiğinin belirlenmesi üzerine, zehirlenmeye neden olan maddenin araştırılması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) ekibinden yardım istendi.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile AFAD KBRN Ekibi Yeşiltepe’ye giderek söz konusu hurdacıda inceleme yaptı. İnceleme neticesinde atık maddeler içerisinde çöpte olmaması gerektiği ifade edilen bir takım kimyasal araç ve gereçler tespit edildi ve zehirlenmeye bu kimyasal maddelerin yolaçmış olabileceği ihtimali üzerine alınan numuneler İnönü Üniversitesi PAL Laboratuarı'na gönderildi.

Söz konusu numunenin bir poşet içerisinde toz halde bulunduğu ileri sürüldü.

Zehirlenmenin meydana geldiği hurdacının adli soruşturma nedeniyle mühürlendiği ve analiz sonucunun belirlenmesine kadar da mühürlü kalacağı öğrenildi.

Zehirlenen işçilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İnönü Üniversitesi PAL Laboratuarı'na teslim edilen numunenin zehirlenmenin nedeni olmadığının anlaşılması halinde, söz konusu işyerinde tekrar bir inceleme yapılacağı kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız