SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hurmatli Mexmonlar!'

A- A+ PAYLAŞ

Özbek Milli Günü'ne katılan büyükelçilerin, AKP Malatya Milletvekili Şahin'in dağıttığı kayısıyla iftar yaptıkları belirtilirken, milletvekilinin Özbekçe yaptığı konuşmanın alkış aldığı belirtildi.

Mehmet Şahin'in TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Özbek Milli Günü’ne katılan büyükelçiler, Milletvekili Mehmet Şahin’in dağıttığı Malatya kayısısıyla iftar yaptı.

Ankara - AK Parti Malatya Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu ve Parlamentolararası Birlik Grubu (PAB) ve Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi Mehmet Şahin, Özbekistan Milli Günü’nde Özbekçe yaptığı konuşmayla büyük alkış topladı.

Uzun yıllar Orta Asya’da görev yapan Mehmet Şahin, Rusca, İngilizce, Arapça, Farsça’nın yanısıra iyi derecede Özbekçe, Kırgızca, Kazakca da konuşuyor.

Ramazan ayı nedeniyle Ankara Oran’da ki Hotel Monec’de Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Ülfet Kadirov akşam iftar yemeği verdi. Geceye, özellikle İslam Ülkelerin Büyükelçilerinin yanı sıra, Devlet Bakanı Faruk Çelik, TBMM Sağlık Komsiyonu üyesi Prof. Cevdet Erdöl’ün de aralarında bulunduğu birçok milletvekili, gazeteciler, diplomatlar ve diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Gecenin davetlileri Milletvekili Mehmet Şahin’in dağıttığı Malatya kayısısyla oruçlarını açtı.

Gecede zengin iftar yemeğinin yine gözdesi “Malatya kayısısı” ve “Özbek palavı”ydı.

Ayrıca, Özbekistan'ın 18.Bağımsızlık yıldönümünü gösteren sinavizyon gösterisi ve TRT Avaz'ın davetlilerle yaptığı röportajlar ilgi çekti.

Şahin’in Özbekçe konuşması aslında iki Türk lehçesi arasında fazla fark olmadığını gösterdi. İşte Şahin’in konuşma metni :

“Hurmatli Mexmonlar!
Bugun O’zbekiston o’z mustaqilligini qabul qilgan kun! Bu kun nafaqat O’zbek halqi balkim barchamiz uchun aziz, qadrli, asrlar davomida ajdodlarimiz orziqib kutgan kun!
O’zbekiston mustaqilligini qabul qilgandan buyon katta muaffaqiyatlarga erishdi. Sovetlar İttifoqi’ning bir parchasi bo’lgan O’zbekiston xozirda Dunyoga tanilgan mamlakatlardan biriga aylandi.

Men bu fursatdan foydalanib, Turkiya nomidan, butun Turk halqı nomidan butun O’zbek halqini O’zbekiston Respublikasi Mustaqilligi’ning 18 yillik to’yi bilan sidqidildan muborakbod etaman.

O’zbekiston, ajdodlarimiz’ning qadamlari bosilgan ulug’ bir yerdur va asrlarga teng tarixi, ham da madaniyati bilan boy bir mamlakat.

Bu ulug ayymda Ozbekiston poytahti bo’lgan qadimiy va zamonaviy Tashket shaxrini 2200. yoshini nishonlayapti.
Sharq Darvozasi" deya tariflangan Tashkent Markazi Osyoning yirik shaxriga aylangan. Oxirgi yillarda yuz berayotgan iqtisodiy yuksalishlar, farovon hayot uning ko’rkini yanada ochganligi hakikatdir.

O’gan yil islam Konferansi Orgutu ISESСO kurulushu tarafindan "Islam medeniyetining bashkenti" ilan edildi.

Bir asr mobaynida o’z Onayurtidan hamda Otayurtidan ayrilib yashagan qardosh millatlarimiz bugun bir biri bilan uchrashdilar. Bundan buyon hech qanday kuch ularni ajrata olmaydi. Bu abadiy do’stlik, qardoshlik kelajaktagi nasillarimizga meros bolib qolad, inshoollox.

Dunyo’ning to’rt tomonidan kelgan tadbirkorlar, turli soxalarda O’zbekistonga sarmoya kiritmoqdalar. Bugungi kunda O’zbekistonda minglab horijiy sarmoya ishtiroqidagi ko’rxonalari faoliyat ko’rsatmoqda.

Ular orasida Turk sarmoyasi O’zbekistonda aloxida ahamiyat kasb etadi. Chaliq guruhi’ning kiritgan sarmoyalari ham da Amerikada ishlayotgan başka bir Turk sirketinin sarmoya kiritishga yonalishi O’zbekiston hamda Turkiya orasidagi munosabatlarni yanada rivojlantirmoqda.

Mustakilliginiz abadiy bo’lsin”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız