SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hürriyet Treni

A- A+ PAYLAŞ

1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet İnsan Hakları Treni, Erzurum, Erzincan, Sivas ve Amasya'dan sonra Malatya'ya geldi.

Hürriyet Gazetesi tarafından, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin ve gazetenin kuruluşunun 60. yılı nedeniyle TCDD Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa organize edilen , ülke genelinde demiryolu ağının bulunduğu 40 ili kapsayan ve 48 gün sürecek olan "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" gezisinin Malatya durağı gerçekleştirildi.

Hürriyet Gazetesi'nin ilk kez okuyucularıyla buluştuğu 1 Mayıs 1948 tarihinde 2008’e kadar 1 Mayıs günleri yayınlanan 60 adet birinci sayfanın yer aldığı sergi ve tren Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Müdürü Emel Armutçu’nun rehberliğiyle ve Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Belediye başkan yardımcısı Yusuf İzettin Cengiz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, TSO Başkanı Hasan Erkoç, TCDD 5. Bölge Müdürü. H. Ahmet Şener, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Özdemir, Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, ÇEKÜL Malatya temsilcisi Bekir Sözen ve çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katılımıyla gezildi ve büyük beğeni topladı.

Gezi kapsamında; Aile İçi Şiddete Son, Çocuk Tiyatrosu ve İnsan Hakları konulu etkinliklerin de gerçekleştirildiği gezi de Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, TSO Başkanı Hasan Erkoç CNN Türk ‘ün canlı yayınlarına katılarak Malatya’yı anlattılar.

Malatya Garı'ndaki etkinliklerin ardından Hürriyet İnsan Hakları Treni, büyük yolculuğuna Elazığ'da devam etmek için yola çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız