SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hürriyet Treni

A- A+ PAYLAŞ

“Hürriyet Hakkımızdır” adını taşıyan proje kapsamında 48 gün boyunca Kars’tan Edirne’ye kadar 40’dan fazla Anadolu kentine uğrayacak olan “Hürriyet Hakkımızdır Treni” Kars’tan başladığı büyük yolculuğuna 7 Temmuz’da Malatya ile devam edecek.

TCDD ile ortaklaşa yürütülen projenin amacı; hak kavramını insanların gündelik hayatına sokmak, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Türkiye’nin de imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelerden doğan haklar konusunda toplumu bilgilendirmek ve çeşitli etkinliklerle bu konuyu toplumun gündeminde tutmak.

Trenin rotası içinde Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Amasya, Samsun, Malatya, Elazığ, Muş, Bitlis-Tatvan, Van, Diyarbakır, Batman, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Karaman, Niğde, Kayseri, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Zonguldak, Ankara, Eskişehir, Afyon, Konya, Isparta, Burdur, Denizli, Aydın, Uşak, Manisa, Balıkesir, Bandırma, Kütahya, Bilecik, Adapazarı, İzmit, Kırklareli, Edirne ve İstanbul yer alıyor. Geçtiği tüm kentlerin garlarında halkla bulaşarak yola devam edecek olan Hürriyet İnsan Hakları treni birbirinden renkli 11 vagondan oluşuyor.

Garlarda neler olacak?
İnsan Hakları Treni, şehirlerin insan hakları konusundaki önceliklerini belirleyerek, halkın taleplerini tüm Türkiye’ye duyuracak. Bu amaçla her garda eğitim hakkı, zorla evlendirme, şiddetten uzak yaşama, insan hakları gibi pek çok konuyu içeren etkinlikler düzenlenecek. Garlarda düzenlenecek etkinlikler şöyle:

- Hürriyet Aile İçi Şiddete Son Kampanyası ekibi, interaktif bir sunum gerçekleştirecek.
- Hürriyet vagonunda Hürriyet Gazetesi’nin yazı işleri toplantısı ve Doğumgünü Hürriyet’i projesi gerçekleşecek.
- Her ildeki sivil toplum örgütleri, garda bir araya gelerek insan hakları konusu üzerindeki düşüncelerini ve taleplerini anlatacaklar. Kayda alınacak bu görüşlerin sosyologlar tarafından içerik analizleri yapılacak.
- Konda Araştırma Şirketi her ilde “Hak algısı ve talepler” konulu bir alan araştırması yapacak.
- Akbank Çocuk Tiyatrosu, Işıl Kasapoğlu’nun Masal Masal İçinde adlı oyununu, trenin tiyatro vagonunda sergileyecek.
- Uluslar arası Af Örgütü ve Bilgi Üniversitesi eğiticileri, çocuklar ve gençlerle insan hakları üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirecek.
- Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, her ilde çektikleri fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi hazırlayacaklar.
- TCDD’nin kendine ait bir vagonda düzenleyeceği “Tren Güzeldir” sergisi kapsamında oyuncak ve maket trenler sergilenecek.
- Yolculuk, uluslararası yarışmalara katılacak olan bir belgesele de ilham verecek.
- CNN Türk trenden ve garlardan canlı yayın yapacak.
- Doğan Egmond tarafından hazırlanan “Çocuk Masalı” kitabı, Akbank ve Hürriyet Gazetesi tarafından çocuklara hediye edilecek.
- Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ve bazı ünlü rock grupları ve insan haklarına duyarlı sanatçılar, kimi noktalarda konserler verecek, gösteri yapacak, hakla bir arada olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız