SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hüseyin Baştürk Vefat Etti

0
Güncellendi - 2017-06-30 19:59:14
Hüseyin Baştürk Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

CHP’nin Malatya eski il Başkanlarından ve Elektrikçiler Odası Başkanı olan Hüseyin Baştürk tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir dönem CHP’de İl Başkanlığı görevini yürüten ve parti üyesi olan Malatya Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Baştürk (63), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Uzun süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenilen Hüseyin Baştürk’ün 1 Temmuz 2017 Cumartesi günü Malatya Şehir Mezarlığı'nda ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği, taziyelerin ise Paşaköşkü Yeşilyurt Caddesi Hacova Köyü Derneği’nde (Su deposunun arkasında) kabul edileceği bildirildi.

AĞBABA, KİRAZ ve KESKİN'İN MESAJLARI..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya önceki dönem il başkanlarından Hüseyin Baştürk’ün vefatının ardından bir taziye mesajı yayınladı. Baştürk’ün kararlı tavrı, dik duruşu ve kendine has siyasi üslubuyla her zaman hatırlanacağını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya önceki dönem il başkanlarından Hüseyin Baştürk’ün vefatının ardından bir taziye mesajı yayınladı.

Ağbaba , mesajında Baştürk’ün renkli bir kişiliği olduğunu, bunu siyasi ve sosyal hayatına yansıttığını belirterek, sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil Malatya’nın tüm çevreleri  tarafından sevilen, sayılan bir kişilik olduğunu aktardı. Kendisiyle birlikte uzun süre siyaset yapmaktan onur duyduğunu kaydeden Ağbaba, “Hüseyin Baştürk iyi bir siyasetçi, iyi bir STK başkanı, iyi bir aile reisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, Hüseyin Baştürk’ün 63 yıllık yaşamına çok önemli işleri sığdırdığını kaydederek ,  SHP İl Başkan vekilliği yapıp, CHP-SHP birleşmesinde aktif rol alan, CHP’de merkez ilçe ve il yönetiminde uzun süre çalıştıktan sonra , İl başkanlığı görevini de layığı ile yapan, Malatya Elektrikçiler Odası Başkanlığı ve  Malatya ESOB Yönetim kurulu üyeliği görevleriyle esnaf camiasının sevgisini kazanan Hüseyin Baştürk’ün vefatı Malatya için önemli bir kayıptır” dedi.

Baştürk’ün kararlı tavrı, dik duruşu ve kendine has siyasi üslubuyla her zaman hatırlanacağını belirten Veli Ağbaba, değerli büyüğüm, abim Hüseyin Baştürk’e Allah’tan Rahmet, ailesine, sevenlerine ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Baştürk’ün ölümünün ardından bir taziye mesajı yayımlayan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP ailesi olarak derin üzüntü duyduklarını söyledi.

Baştürk’ün Malatya CHP İl Teşkilatında uzun yıllar çok önemli görevlerde bulunduğunu dile getiren Kiraz, “Partimizin çalışmalarına çok önemli katkılarda bulunmuş, partimizin önemli isimlerinden, emektarlarından, önceki dönemde il başkanlığını yaptığı dönemde de birlikte yönetimde çalıştığım değerli ağabeyim, büyüğüm Hüseyin Baştürk yakalanmış olduğu hastalığa maalesef yenik düşerek hayatını kaybetmiştir. Büyüğümüz, partilimiz Hüseyin Baştürk’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta acılı ailesi ve sevenleri olmak üzere büyük CHP ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, MESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Baştürk’ün vefatı üzerine yayınladığı mesajında; “Esnaf camiası içerisinde herkesin ve herkesimin saygısını ve sevgisini kazanmış değerli bir çalışma arkadaşımızdı.” dedi.

Keskin, yayınladığı taziye mesajında şu ifadeleri kaydetti;  “Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve  Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Baştark’ün vefatı bizleri üzmüştür. Sırasıyla 20 Ocak 1993 tarihinden itibaren oda yönetim kurulu üyeliği, 8 Şubat 2000 tarihinden itibaren oda başkan vekilliği, 13 Ekim 2005 tarihinden itibaren oda başkanlığı ile 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan merhum Baştürk, en alt kademeden, en üst kademeye kadar esnaf teşkilatları içerisinde görev yaparak, esnaf ve sanatkarı en iyi şekilde temsil etmiştir.  Merhum Hüseyin Baştürk, kişiliği, çalışmaları ve nezaketiyle esnaf camiası içerisinde herkesin ve herkesimin takdirini, saygısını ve sevgisini kazanmış değerli bir çalışma arkadaşımızdı.

Merhum Hüseyin Baştürk’e Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm esnaf ve sanatkar camiasına başsağlığı diliyorum.”

iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Yavuz DEMİR (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin Mekani cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    mahallemizin ağır insanlarından biriydi... allah rahmet eylesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa Tokoğlu (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.ailesina başsağlığı dilerimgüzel insandı.mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Turan (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Güzel insandı, mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla