SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hüseyin Hoca' Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya kültürel yaşamının önemli isimlerinden, emekli öğretmen, Araştırmacı- Yazar, Şair Hüseyin Çolak vefat etti.

33 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra 1996 yılında emekli olan Çolak, Osmanlıca'yı çok iyi biliyor, eski hat çeşitlerini okuyup yazıyordu. Tercüme ettiği Osmanlıca belgelerle Malatya tarihi araştırmalarına çok önemli katkılar sağlayan, birçok belgenin günümüzde değerlendirilmesine vesile olan Çolak, 1967 yılında "Malatya" adlı bir kitap yayınlamıştı. Daha sonra çeşitli araşırmaları, makaleleri ve şiirleri dergi ve gazetelerde yayınlanan Çolak, geçtiğimiz Cumartesi günü kalp rahatsızlığı nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı ve buradaki tedavi girişimlerine rağmen Pazartesi günü öğle saatlerinde vefat etti.

5 çocuk babası olan 74 yaşındaki Hüseyin Çolak'ın cenazesi, 12 Mayıs Salı günü Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız