SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hüsn-i Hat ve Ebru Sergisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:06:29
Hüsn-i Hat ve Ebru Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da açılan hüsn-i hat ve ebru sergisi büyük ilgi görüyor. 

Hattat İslam Kaya ve Ebru sanatçısı Turgut Çekmegelioğlu, AVM'de  hüsn-i hat ve ebru sergisi açtı. Fuaye alanında yarına kadar açık kalacak olan sergi, vatandaşların büyük ilgisini görüyor.

Ebru sanatçısı Turgut Çekmegelioğlu, geleneksel ebru ve hat sanatını gördükleri lüzum üzerine açtıklarını belirterek, "Birçok yerde bu sanatlar işleniyor fakat bazı eksik bilgiler veriliyor. Biz bu sanatlara dikkat çekmek ve o eksik bilgileri tamamlamak için bu sergiyi açtık. Bu doğrultuda da ebru sanatında kolay olanları değil de zor olanı yaptım" dedi.

Usta sanatçı, geleneksel ebru sanatına büyük bir ilginin olduğuna dikkat çekerek, "Ebru, bugün piyasada kimyasal boyalarla yapılıyor. Ehil olmayan kişiler bu sanatı yapmaya çalışıyor. Bu noktada da insanlarımıza yanlış bilgiler veriliyor. Dolayısıyla da esas ebrudan uzaklaşılıyor. 50 çeşit ebru var, bir çeşidi de çiçek. Diğer 49 tanesinde başka şekiller var. Ancak bu çeşitleri vatandaşlarımıza ve sanatseverlere sunmuyorlar" ifadelerini kullandı.

Hattat İslam Kaya ise, geleneksel kurallara uygun olarak yazılan eserleri açtıkları seriyle vatandaşların beğenisine sunduklarını belirtti.

Kaya, Türkiye'de son yıllarda hat sanatında büyük bir gelişme olduğunu kaydederek, "Hat sanatına ciddi bir ilgi var. İnsanlar bu sanatı yeni yeni tanımaya başladı. Bu sanata değer veriyorlar. İnşallah daha güzel olacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız