SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hutbe Okuma Yarışması Malatya'da Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-05-06 18:17:24
Hutbe Okuma Yarışması Malatya'da Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen 'Genç Hatipler Minberde' isimli Hutbe okuma yarışmasının Türkiye Finali Malatya’da yapıldı.

Finalde birinci olan Aksaray Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yaşar Kaya’ya, Malatya Valisi Süleyman Kamçı altın verdi. Yarışmaya katılan İmam Hatip Lisesi öğrencileri jüri üyelerinin beğenisini kazanmak için büyük bir çaba sarf ederken, Malatyalılar birbirinden güzel sesli öğrencileri dinlemek için Malatya Yeni Camisine akın etti.

Malatya Yeni Camii’nde düzenlenen finale Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Bababahanoğlu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, 10 ilde finale kalan İmam Hatip öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Finalin açılış konuşmasını yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yarışmanın çok anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çekerek yarışmaya katılanlara başarılar diledi. Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın ardından söz alan Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise, yarışmanın finalinin Malatya’da gerçekleşmesinden son derece mutlu olduklarını söyledi.

Yarışmanın çocuklar için çok önemli olduğunu aktaran Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük de, “İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz bugünlerin kıymetini iyi bilsinler. Bu ülkede imam hatipliler gerçekten çok zor günlerden geçti. Özellikle 28 Şubat sürecini İmam Hatip Lisesinde çalışanlar, okuyanlar ve çocuklarını oraya gönderenler bilebilir. Başka sıkıntılarla sürekli önümüz kesildi. Ama Türkiye’nin değişik bölgelerinde ve yerlerinde 1 milyon 210 bin öğrencinin okuduğu imam hatip okulları ve imam hatip liseleri de bu ülkenin eğitim öğretim hayatı içerisinde yerini almıştır. Ama lütfen bu günlerin kıymetini bilin. Ne kadar şükrederseniz o kadar sayınız, imkanlarınız ve kaliteniz artacaktır. Bu yüzden sizden çok şey bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hutbe okuma yarışmasının finaline geçildi. Finalinin birincisi Aksaray Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yaşar Kaya oldu. Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise birinci olan Yaşar Kaya’ya altın takdim etti.

iha

a7

GENÇ HATİPLER MİNBERDE HUTBE OKUMA YARIŞMASININ FİNALİ YAPILDI (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ramazan doğan (7 yıl önce)
    Sayın müdürün nazif bey sizin çalışkanlığınız mütevazı oluşunuz bizlere şevk ve heyecan veriyor Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun din öğretimin deki çalışma arkadaşlarıniz ve ekibiniz gerçekten mükemmel size ve ekibinize saygılarımı arz ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla