SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Huzur ve Barış Getirsin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:01:56
A- A+ PAYLAŞ

4- 7 Ekim günleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla, Vali, milletvekilleri, Büyükşehir ile Yeşilyurt ve Battalgazi belediye başkanları, AKP ve MHP il başkanları ile bürokrat ve bazı meslek kuruluşları temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

VALİ KAMÇI’NIN MESAJI

Vali Süleyman Kamçı yayınladığı bayram mesajında şunları belirtti:

“Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Asırlardan beri birlik ve beraberlik içerisinde kutladığımız, dostluğun, sevginin, hoşgörünün, yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı Kurban Bayramını göreve yeni başladığım İlimizde, Malatyalı hemşerilerimle birlikte kutlamanın sevinç ve heyecanı içerisindeyim.

Bayramlar sevinçleri, hüzünleri paylaşma günüdür. Bu duyguları paylaştığımızda bayram, hem dinimizde hem de gelenek ve göreneklerimizde gerçek anlamında kutlanmış olacaktır.

Bu vesileyle kimsesiz, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın hatırlanması, Devletin sosyal hizmetlerinden faydalanarak huzurevlerinde yaşamını sürdüren yaşlılarımız ile çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında korunmaya muhtaç çocuklarımızı, aziz vatanımız için canlarını feda eden şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi, ülkemizin değişik bölgelerinde olduğu gibi İlimiz de MABEK tesislerinde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret ederek bayram sevincini onlarla birlikte yaşamak hepimiz için insanlık görevidir.

Tarihi, kültürel ve sosyal değerlerimizin zenginlikleriyle harmanlanmış çalışkan, milli birlik ve beraberliğimizin bütünlüğüne inanmış Malatyalı ve Malatya da yaşamayı kendisine mutluluk ve gurur vesilesi olarak gören tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, aileleri ve tüm sevdikleriyle hayırlı, huzurlu bir bayram geçirmelerini diler.”

MİLLETVEKİLİ ÖZ’ÜN MESAJI

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Mİlletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz’de yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, paylaşma duygularımızı arttıran mübarek Kurban Bayramına ulaşmış bulunmaktayız.   Bizim kültürümüzde ve İslami anlayışımızda Kurban, Allah’a yaklaşmak ve Allah’ın rızasına ermek demektir. Allah bu anlamlı bayramı huzur ve kardeşlik duygularının çoğaldığı güzel bir ortam içinde ifa etmemizi nasip etsin.

Yeryüzünde yaşanan tüm acıların, savaşların ve hak ihlallerinin son bulmasını arzu ettiğimiz, dostluk ve kardeşliğin artmasını dilediğimiz bu mübarek bayram günlerinin Ortadoğu coğrafyasında yaşanan her türlü insanlık dramının ve her türlü terör faaliyetinin son bulmasına vesile olmasını diliyorum.

Hiç şüphesiz bayramlar günübirlik koşturmaca ve kaygıları bir tarafa bırakıp, ailemizle ve Müslüman kardeşlerimizle hemhal olduğumuz coşkulu günlerdir. Fakat bu coşku ve heyecanı gönüllerimizde hissetmekle birlikte, dünya üzerinde bayrama buruk giren kardeşlerimizin hüzünlerini de paylaşıyoruz. 

Biz Bayram iklimini, huzur ve adaleti tüm hayatımıza, tüm yeryüzüne hâkim kılmanın çabası içerisindeyiz. Bu vesileyle ülkemize sığınan tüm mülteci dost ve akraba halkların da bayramını kutlar, en kısa zamanda kendi ülkelerindeki iç çatışmaların ve huzursuz ortamın sona ermesini, kendi ülkelerinde de barış ve huzur içerisinde Bayramlar kutlayabilmelerini mutlak ve muktedir olan Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. 

Bu minvalde İslam âleminin Kurban Bayramını en içten duygularımla tebrik eder, bayramın ülkemize ve tüm Müslüman coğrafyalara huzur getirmesi dileğiyle, şehir merkezimizden köylerimize varıncaya kadar tüm hemşerilerimin ve Malatya’dan Edirne’ye, Iğdır’a kadar tüm ulusumuzun Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ederek, selam ve hürmetlerimi sunarım.”

MİLLETVEKİLİ ÇALIK’IN MESAJI

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yayınladığı bayram mesajında şöyle  dedi:

Bayramlar, kardeşliğin, barışın, esenliğin, duanın ve statülerden arınarak eşitlenmenin en yüksek seviyelerde hissedildiği günlerdir. 

Yoksula, kimsesize, çaresize, güçsüze ve darda kalmışa yakınlaşmak için fırsat günleri olan bayramlar, toplumsal hayata ayrı bir güzellik ve zenginlik katarken, milletimiz için de kucaklaşma ve kenetlenme günleridir.

Bizler millet olarak, komşusu açken tok yatmayı kabul etmeyen bir medeniyetin evlatları olarak bu sene de ulaşmanın sevincini yaşadığımız Kurban Bayramı’nda güçsüze güç, çaresize çare olmalıyız. Bu çerçevede birlik ve dayanışma içinde ülkemizi ileriye taşıyacak kardeşliğe sahip çıkmalı, bu yolda azim ve kararlılıkla yürümeliyiz.

Bayram sevincini, evlerinden, yurtlarından, topraklarından ayrılmak zorunda bırakılarak, ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizden de esirgememeli, bir selamla, bir tebessümle dahi olsa onların yanlarında olmalıyız.

Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik ediyor, huzur dolu, sükun dolu bir bayram geçirmenizi Allah’tan temenni ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN'İN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, bayram mesajında "Kurban Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu İslam Alemi olarak hep birlikte yaşıyoruz.Bugün dünyada ve coğrafyamızda gelişen şartlarda Hz. İbrahim’in ve Hz. İsmail’in vermiş olduğu  imtihanı geçmek için ortaya koyduğu inancın, fedakârlığın, teslimiyetin ve samimiyetin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyor ve idrak ediyoruz.

Coğrafyamızda ve ülkemizde kardeşi kardeşe kırdırmak için oynanan senaryolar karşısında Kurban Bayramı’nın manevi ikliminin ortaya koyduğu düşünce ışığında, bir kez daha samimiyetle ve fedakârlıkla kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi korumanın, kollamanın ve yarınlarda da yaşatmanın mücadelesi içinde olmalıyız. 

Kurban Bayramının, milletimiz ve Müslümanlar için ifade ettiği manaya erebilmek ümidiyle;  kimsesizleri, yetim ve öksüzleri, yaşlı ve muhtaçları gözeterek ve manevi iklimini hep birlikte sevgi içinde paylaşarak yaşayabilmeyi temenni ediyorum. 

Tüm Malatyalı hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor,  dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kalkmasına, sevgi ve saygı çerçevesinde dayanışmanın ve yardımlaşmanın kuvvetlenmesine vesile olmasını, bayramın tüm insanlığa bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum."dedi.

MİLLETVEKİLİ AKIN'IN MESAJI..

AKP Milletvekili Cemal Akın da, bayram mesajında şöyle dedi:

"Bayramlar, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günleridir. Sevgi, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı kucaklaşmanın yaşandığı bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Toplumsal birlikteliğin pekiştiği, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, iyilik ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı bayramlar bizler için çok özel anlamlar taşımaktadır. Bu günler, toplumumuzun ilgi ve desteğine ihtiyaç duyan kesimine şefkatle yaklaşarak, birliktelik ruhunu yaşatmak adına bir fırsattır.

Gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını yüreklerimizde taşıyor ve paylaşıyoruz. Yıllardır barış ve adalete öncülük eden milletimiz, günümüzde de yaşanan hiçbir insani drama seyirci kalmıyor; dünyanın neresinde olursa olsun mazlum halklar için umut olmaya devam ediyor.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın ülkemize, hemşehrilerime ve tüm insanlığa mutluluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diler, selam ve saygılarımı sunarım."

MİLLETVEKİLİ AĞBABA'NIN MESAJI..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Hem ülkemizde hem de sınırlarımızın dışında yaşanılan gelişmelerin birlik ve beraberliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olduğunun göstergesi olduğunu kaydeden Ağbaba; “İnsanları dil, din, mezhep ve etnik kimliklerinden dolayı ayırmaya çalışanların inadına bir olmalı, iri olmalı, diri olmalıyız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Kurban Bayramı öncesi başta  IŞİD zulmünden kaçan ve kendi yurtlarından ayrılmak zorunda kalan Yezidilerin, Türkmenlerin, Kürtlerin olmak üzere, tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, açlık ve yoksullukla mücadele edenleri unutmamamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Kurban Bayramının kafa kesen, mal ve can tanımayan, 10 yaşındaki küçük kız çocuklarını köle pazarlarında satan ve Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren eli kanlı terör örgütü IŞİD’i destekleyenlerin, desteklerini kesmesine vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor,esenlikler diliyorum."dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR’IN MESAJI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da mesajında şunları belirtti:

“İnsanları birbirine yakınlaştıran, sevgi, saygı ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama  daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek Kurban Bayramı’nın başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve  mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Yakınlaşma, kaynaşma ve paylaşma anlamı taşıyan bayramlar, insanların her zamankinden  daha çok kenetlendiği, birbirine daha sıkı sarıldığı, samimiyetle kucaklaştığı özel günlerdir.

Bu nedenle tüm insanların tüm olumsuzlukları ve dargınlıkları bir kenara bırakarak, birlik ve  beraberlik içerisinde, kardeşçe, dostça bir bayram geçirmeleri dinimizin emri, bayramın bir  gereğidir.

Bizim inancımız ve kültürümüz, darda kalana sahip çıkmayı, mazlum ve mağdurun hakkını  savunmayı, muhtaç ve yoksulu korumayı, öksüz ve yetimleri sevindirmeyi, komşusu açken  tok yatmamayı gerektirir. Kurban Bayramı’nı da yine hep birlikte coşkuyla, sevinçle, neşeyle  kutlayacak; komşu, akraba ve diğer insanlarla acılarımızı ve mutluluklarımızı paylaşmamız  gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı’nın; milletimize, İslam alemine ve bütün  insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan diliyor, saygı ve sevgilerimi  sunuyorum."

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI POLAT’IN MESAJI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat- yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:

“Sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik duygularının yoğun  olarak yaşandığı; Hz. İbrahim, Hz. Hacer ve Hz. İsmail (A.S)’ın insanlığa örnek davranışlarının,  samimiyetin, fedakârlığın ve Allah’a karşı teslimiyetin temsili olan bir Kurban Bayramına daha  erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Allah'a yakınlaşma gayesiyle, O'nun rızası için yapılan bu ibadetimizin ve Kurban Bayramının birlik ve  beraberliğimize ve Dünya barışına vesile olması temennisiyle, tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur  ve bereket getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim. Tüm hemşerilerimin Bayramı mübarek olsun.” 

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN'IN MESAJI..

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yayınladığı mesajda "Bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın sevinci ve heyecanını içerisindeyiz. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, milletçe ve ümmetçe sevinç ve coşkunun yaşandığı, bir toplumda millet olma şuurunun taçlandığı özel günlerdir. Bayramlar, sıla-i rahim açısından da müstesna günlerdir.  Bu bayrama adını veren Kurban ibadeti, kulun Allah’a yakınlaşması, malî yönüyle sosyal dayanışmayı ve paylaşmayı güçlendirmesidir. Kurban ibadeti aynı zamanda, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in Allah’a olan sadakat ve teslimiyetini temsil etmesi yönüyle ayrı bir anlam taşımaktadır. Kurban, bir diğer yönüyle insana paylaşmayı, birbirine yardım elini uzatmayı ve bütün insanları sevgiyle kucaklamayı amaçlamaktadır. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da bizi farklı kılan kültürel ve inanç değerlerimizi sergileyeceğiz. Kurban, berekettir, kurban paylaşmaktır, paylaşmak ise, güzelliktir. Bütün güzellikler sizlerin olması temennisiyle Türk ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim."dedi.  

AKP İL BAŞKANI TÜFENKÇİ’NİN MESAJI

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülert Tüfenkçi’de Kurban Bayramı nedeniyle  mesaj yayınladı. Tüfenkçi mesajında şunları belirtti:

"Büyüklerimizi, hastalarımızı ziyaret etmeyi ve çocuklarımızı sevindirmeyi ihmal etmemeliyiz. Paylaşma ve yakınlaşmanın doruğa çıktığı bu müstesna günlerde dargınlıklarımızı unutmalı ve ona göre davranmalıyız. 

Yeni Türkiye'de, geleceğimizi farklı bir vizyonla inşa ederken, dünyanın neresinde olursa olsun her mazluma sahip çıkmaya devam edeceğiz. Nasıl ki zalimin dini, dili, ırkı, mezhebi ve milletine bakılmıyorsa; mazlumun da dini, dili, ırkı, mezhebi ve milletine bakılmaz. Bugün ülkemizde 1,5 milyon insanı sınırlarımızda misafir ediyorsak bu ülkemizin büyüklüğünü göstermektedir. Mazlumun dinine, diline bakmaksızın kucaklanması ülkemizin vicdani ve ahlaki duruşudur. Ben bu vesile ile ülkelerini terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizin de unutulmaması, yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum.  . 

Mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin, Allah, ibadetlerini kabul etsin; Kâbe’de, Arafat'ta, Müzdelife'de yaptıkları duaları makbul eylesin. 

Dünyanın her yerinde, bilhassa Irak’ta, Suriye'de, Myanmar'da, acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum. 

Bu duygular içinde hayırlara vesile olması dileğiyle bütün Malatyalı hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bayram sevinci ve coşkusunun tüm hayatımıza yansımasını, gelecek her günümüzün bayram sevinci ve heyecanı içerisinde geçmesini, sağlık, esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Yüce Allah'tan temenni ediyorum.’’

MHP İL BAŞKANI YILDIZ'IN MESAJI..

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, Kurban Bayramı’nda dualarla yapılan ibadetlerin, gerçekleştirilen ziyaretlerin, uzanan yardım ellerinin toplumu sımsıkı bir şekilde sardığı ve kardeşliğimizi güçlendirdiği önemli günler olduğunu belirtti. Yıldız, bayramlar vefanın sırrını, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlar olduğunu hatırlattı. “Birbirimize daha çok yaklaşmanın büyüklerimizi, aile fertlerimizi, yakın çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı sevindirmenin, onlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin ve hasretleri bitirmenin yegâne yollarından biri tartışmasız bayramlardır” diyen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Sevgi ve şefkatle küçükleri kucaklamak ve onları hediyelerle taltif etmek sevinçlerin ve umutların tekrar canlanmasına da vesile olacaktır. Hiziplerin, küslüklerin ve ihtilafların bayramın mana yüklü ikliminde sonuçsuz kalması, temelinden bitirilmesi en bariz dilek ve isteğimizdir. İnancımız odur ki, Türk milleti ebediyete kadar son yurdunda bağımsız, onurlu ve milli değerlerine sahip çıkarak bayramlarını karşılayacak ve ayrılma çetelesi tutanlara asla fırsat vermeyecektir. Birbirimize gösterdiğimiz sevgiler, karşılıklı olarak sunduğumuz ikramlar, şuurla destek verdiğimiz kardeşlik bağları hiçbir kötü emelin ve habis niyetin başını kaldırmasına müsaade etmeyecektir. “

TOSUN’UN MESAJI

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı hemşehrimiz Dr. Şanal Tosun da  bir mesaj yayınladı. Tosun mesajında Bayramların birlik ve beraberliği kuvvetlendirdiğini işaret ederek kurban bayramının hayırlara vesile olmasını diledi. Tosun, “ Ortadoğuda ve hemen yanıbaşımızda Suriye'de yaşanan savaşın bayramla beraber son bulmasını temenni ediyorum” dedi.

TSO BAŞKANI ERKOÇ’UN MESAJI

Malatya Ticaret ve SAnayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’ta yayınladığı Kurban Bayramı mesajında şunları belirtti:

”Her Müslüman için, huzurun, kardeşliğin ve hiç şüphe yok ki  birliğin yeniden tesis edildiği Kurban Bayramını idrak etmenin bir kez daha mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bizleri bugünlere kavuşturan Rabbimize şükürler ediyoruz. Bu Bayram, içerdiği manası itibariyle  Müslümanların birbiriyle olan dayanışmasının doruğa çıktığı bir bayram. Her Müslüman için Allah’a  her anlamıyla teslimiyetin en güzel ifadesidir Kurban Bayramı. Bu Bayram ülkemiz için de büyük bir  önem taşımaktadır. 1,5 milyon mülteciye kapısını açan ülkemizin bu büyük misafirperverliğinin tüm  dünyaya örnek olduğu bir bayramı idrak ediyoruz. Biz zulümden kaçan tüm bu insanlara kapımızı ama  daha evvelinden yüreğimizi açtık. Esed zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimiz ile İŞİD zulmünden  kaçan Kürt kardeşlerimize ev sahipliği yapan ülkemiz insanlarının bu kadirşinaslığı takdire şayandır. 

Bu vesile ile, ülkemizde misafir olan bu kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin ve değerli  üyelerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız