SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Huzur ve İşbirliği Kadro Getirdi!'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde toplam 176 öğretim üyesine profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrolarının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan rektör Prof.Dr. Cemil Çelik , üniversitenin kendinden önceki dönemde "huzur ve güveninin olmadığı" ima ve iddiasında bulundu. Rektör Çelik, "söylemle vatansever olunmayacağı" sözleriyle de, eski rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'na "taş attı".

CÜBBE TÖRENİ..
Yaklaşık 13 yıldır bekleyen İnönü Üniversitesi’nin kadro kanununu 2009 yılında çıkarılmasından sonra kadro alan 32’si profesör, 61’i doçent ve 83’ü de yardımcı doçent olmak üzere toplam 176 öğretim üyesine törenle cübbe giydirildi.

Geçtiğimiz hafta kampus içindeki havuzbaşı tesislerini AKP'li belediye başkanlarının istişare toplantısına açtığı için eleştiri alan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, eleştirilere verdiği yanıtı tekrarlayarak “Kısa sürede üniversitede huzur ve güven ortamı sağlandı. Kapımızı halkımıza açtık. Üniversite ile şehir arasındaki ilişkiler canlandırıldı” dedi.

Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, fakültelerin dekanları, öğretim üyeleri, aileleri ve öğrenciler katıldı.

Törende kadro alan Yrd Doç, Doç. ve Profesörler adına birer temsilcinin konuşmasının ardından kürsüye gelen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, görevi devraldıkları 7 Ağustos 2008 tarihinden itibaren çok kısa süre içinde üniversitede huzur ve güven ortamını sağladıklarını öne sürdü.

Üniversitenin kapılarını halka açarak şehir ile üniversiteyi buluşturduklarını savunan eden Rektör Prof. Çelik, üniversitedeki Ahilik kutlamaları, Arguvan Türkü Günleri, Malatya Belediyesi’nin asfaltlama işlemleri, TSO ve Belediyenin kurulacak olan teknokent için katkılarını buna örnek olarak gösterdi.

NE SÖYLEDİ?.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çelik'in törende yaptığı konuşma şöyle:

"Üniversitemizin yoğun geçen 2008-2009 eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde birlikte, huzur ve barış içinde, sağlıklı bir dönemi tamamlıyor olmanın mutluluğunu birlikte paylaşıyoruz.

Çok iyi bilindiği üzere; eğitim, araştırma ve hizmet şeklinde özetlenebilecek üç temel fonksiyonu yerine getirmekle yükümlü olan üniversitelerin çağın gerektirdiği dinamizm ve yenilikleri yakalayabilmesi için olmazsa olmaz şartların başında huzur, güven ve akademik özgürlük ortamı gelmektedir.

Bu bilinçle görevi devraldığımız 7 Ağustos 2008 tarihinden başlayarak üniversitemizde huzur ortamı kısa sürede sağlandı. Üniversite ve şehir arasındaki ilişkiler canlandırıldı. Kapılarımızı halkımıza açtık. Malatya halkı ve sivil toplum kuruluşları da bu yaklaşımımıza gönülden katıldılar. Bu kapsamda üniversitemizde Ahilik kutlamaları ve Arguvan Türkü Günleri gibi aktiviteler yapıldı.

Malatya Belediyesi'nin asfaltlama, Malatya Valiliği nin ve bir işadamımızın üniversitemizin ihtiyacı olan İlköğretim Okulu yapımı konularında vermiş oldukları destekler; Ticaret ve Sanayi Odası ile Belediyenin üniversitemizde kurulacak olan teknokent konusundaki katkıları üniversite ile şehir arasındaki ilişkileri canlandırmanın somut örnekleri oldu. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunduğumuz Malatya'da Teknoloji bölgesi geliştirme konusundaki Avrupa Birliği destekli projemiz elemeyi geçti ve halen inceleme aşamasındadır.

Üniversitemizin akademik ve idari personelinin konut ihtiyacını karşılamak için üniversitemizin bitişiğinde TOKİ tarafından inşa edilmek üzere arsa tahsisi yapılmıştır.

Üniversitemiz bünyesinde başta Sürekli Eğitim Merkezi olmak üzere Üstün Yetenekli Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi ile Engelli Çocuklar Uygulama Merkezinin kurulma işlemleri tamamlandı. Avrupa Birliği projesi ile Malatya Meslek Yüksek Okuluna 500.000 Euro kaynak sağlanarak 1 internet merkezi, 7 ayrı bilgisayar laboratuvarı oluşturuldu. Ayrıca makine programına Malatya sanayicisinin ihtiyacını da karşılamak üzere alınan CNC tipi 7 tezgah kısa sürede hizmete sunulacaktır.

Otuzdört yıllık bir üniversite olarak geçtiğimiz akademik yılda nitelik ve nicelik bakımdan oldukça doyurucu sosyal ve sanatsal aktivitelere ev sahipliği yapıldı. Onbin
izleyicinin katıldığı TÜBİTAK ortaöğretim ve ilköğretim proje yarışmalarının organizasyonu ilk defa üniversitemizde gerçekleştirildi. İkinci Cumhurbaşkanımız merhum İsmet İnönü ile ilgili kapsamlı bir toplantı üniversitemizde yapıldı.

Sağlanan huzur ve işbirliği ortamının en somut meyvelerinden bir başkası ise Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Meclis Başkanımız ve tüm Malatya milletvekillerinin de çabasıyla üniversitemizin yıllardan beri bekleyen kadro sorununun çözümlenmiş olmasıdır.

Üniversitemize verilen kadroları bölgemizin ve ülkemizin hizmetine sunmak amacıyla; öncelikli olarak yıllardan beri hak ettikleri kadrolara atamaları yapılmayan öğretim üyelerimiz için kullandık. Bugün, burada bu hak iade işlemine hep birlikte tanık oluyoruz. On aylık bir zaman içerisinde kadrolarını alan 32 profesör, 61 doçent ve 83 yardımcı doçent toplam 176 Öğretim üyesinin mutluluğunu birlikte paylaşacağız ve profesörlük unvanını alan 31 öğretim üyemize cübbelerini giydireceğiz.

Gecikmeli de olsa bir kısım öğretim üyelerimizin kadrolarını vermenin yanında öncelikli olarak Turgut Özal Tıp Merkezinin ihtiyacı olan Anatomi, Fizyoloji, Kardiyoloji gibi alanlar başta olmak üzere toplam 63 yeni öğretim üyesini üniversitemiz kadrosuna kazandırdığımızı ifade etmek istiyorum.

Büyük üniversite olmanın en tabii yansıması olarak gündelik ve rasgele yönetim tarzı yerine, geleceği planlayarak yol almak fikrini benimseyen yönetim anlayışımızın gereği; Tubitak ekibinin de desteği ve katılımcı bir çalışma ile üniversitemizin idari yöneticileriyle birlikte hazırladığımız 2009-2013 stratejik planımızı süratle uygulamaya koyduk. Henüz planımızın 5. ayında bulunmamıza rağmen ilk 1 yıllık hedeflerimiz önemli ölçüde gerçekleştirildi.

Üniversitelerin temel görevlerinden biri olan eğitim konusunda, öncelikli olarak, yıllardan beri öğrencisi bulunmayan İlahiyat Fakültemize öğrenci alınması sağlandı ve Arapça dil öğrenimini kaynağında yapmaları için Suriye- Şam Üniversitesi ile ikili anlaşma alt yapısını oluşturuldu.

Diğer ülkeler ile Erasmus değişim programı kapsamında son 4 yıldaki toplam sayıya eşdeğer öğrenci ve öğretim üyesini yurtdışına gönderiyoruz. Göndermeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda, öğrenci ve öğretim üyelerimizin eğitimi amacıyla Fransa, Rouen Üniversitesi ile mevcut ikili anlaşmamızı hayata geçirmek üzere ilgili üniversiteyi incelemek üzere bir heyet gönderdik. Bu kapsamda ilk elamanımız bu üniversiteye gitmiştir.

Yaklaşık 17.800 olan öğrenci sayımıza YÖK ve Sağlık Bakanlığı ile vardığımız mutabakat ile Sağlık Enstitüleri lisans tamamlama programını üstlenerek 6.000 kişi daha eklenecek. Yabancı uyruklu öğrenci alınması karannı da senatomuzdan geçirdik. Yeni açılan programlarla birlikte 2009-2010 öğretim yılınına 26 bin öğrenci ile gireceğiz.

Tacan Kampusu'nde geniş kapsamlı bir onarım ve çevre düzenlemesine ek olarak 3 sera yapılarak, Malatya ikliminde ilk kez bazı meyve ve bitkilerin yetiştirilmesiyle ilgili çalışmalar başlatıldı.

Yeterli sayılabilecek düzeyde spor alt yapısına sahip olmamıza rağmen bir türlü açılamayan Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunu hizmete açıldı. Fakülte ve yüksek okullarımızda 3 yeni bölüm, 9 yeni program ve Yabancı Diller Yüksek Okulu açılış karan üniversitemiz senatosundan geçti. Mühendislik fakültemizde mevcut olan bölümlere ek olarak İnşaat ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri açıldı.

Eğitim Fakültesinin kapasitesi dikkate alınarak, üniversitemizde Eğitim Bilimleri Enstitüsü kurulması ve Hukuk Fakültesi açılması işlemleri Bakanlar Kurulu aşamasına kadar getirildi.

Ayrıca Öğrenci toplulukları yeniden organize edilip, alan karmaşası engellendi. Öğrencilerimizle geliştirdiğimiz samimi ilişkiler çerçevesinde Malatya Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin tüm masraflarını kendileri karşılayarak okullarının badana ve boyasını yapmaları da bizleri oldukça mutlu etti.

Tıp Fakültesi öğrencilerimizin anatomi eğitimi için son derece önemli olan kadavralar temin edilerek, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için atılan adımlara bir yenisi eklenmiş oldu.

Yönetimde devamlılığın gereği olarak yarım kalmış yatırımlanmızı hızlandırdık. Tıp Fakültesi öğrenci amfisi % 99, Sağlık Yüksek Okulu % 85, Konservatuar inşaatı % 80, toplam 24 lojmandan oluşan bir blok ise % 100 oranında tamamlandı. Tıp Merkezimizin 2 yıldır ödenemeyen elektrik borcu ve lojmanlarımız başta olmak üzere kampus altyapı onarımı için toplam 11 milyon lira ek ödenek sağlandı.

Mevcut yatırımların hızlandırılmasının yeterli olmadığının bilinci ile aradan geçen kısa süre içinde inşaatına başladığımız yakıt analiz laboratuarı, banka promosyonlarından aldığımız para ile 3 ay gibi kısa bir zamanda tamamlandı. İnşaatı devam eden kapalı yüzme havuzumuz ise % 50 oranında tamamlanmış durumdadır.

Hastane girişine yaptırılan 4500 m2 ücretsiz otopark halkımızın hizmetine sunularak, hastane önüne bırakılan araçların olumsuz görüntüsü de engellenmiş oldu. Hastane yan tarafından daha düzenli bir giriş için çalışmalanmız ve çevre düzenleme projemiz sürmektedir.

Çevre konusundaki duyarlılığımızın bir göstergesi kampüslerimize olarak 7000 ağaç dikildi. Çevre ve Orman Bakanlığı ile işbirliği yapılarak 2009-2010 yıllan içerisinde kampus alanımıza mevcut 200 000 ağacımıza ek olarak, 400 000 ağaç daha dikilmesi çalışmaları başlatıldı. Huzurunuzda sayın valimize, çevre ve orman il müdürümüze katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Bütçede ödeneği olmamasına rağmen bölge halkının ihtiyaçları da dikkate alınarak, 2001 yılında kurulmuş olan Diş Hekimliği Fakültesinin aktif hale getirilmesi için harekete geçildi. Sekiz öğretim üyesi atadığımız bu fakültemize, Ağustos ayı içerisinde hasta kabul etmeyi amaçlıyoruz.

Şehrimizin ve bölgenin gurur kaynağı olan Turgut Özal Tıp Merkezi vazgeçilmez değerlerinden olan kalite anlayışını belgelemeye başlamış ve ISO: 9001 Kalite belgesi almaya hak kazanmıştır. Organ nakli konusundaki desteğimiz artarak devam etmekte olup kemik iliği nakli alt yapı çalışmalan Sağlık Bakanlığında incelemesi aşamasındadır.

Hastalarımıza daha iyi şartlarda hizmet vermek amacıyla Hematoloji-Onkoloji ve Çocuk Cerrahisi servisleri yeni yerlerine taşındılar. Kemoterapi biriminin yeri genişletilerek daha rahat bir ortam sağlandı. Her geçen gün yeni bir uygulamaya imza atan merkezimizde Kulak Burun Boğaz kliniğinde biyonik kulak ameliyatları, Erişkin ve Çocuk Kardiyoloji kliniklerinde "şemsiye usulü" ile kalpteki deliklerin kapatılması uygulamaları başarıyla gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmaları yapan tüm akademisyenlerimizi ve çalışanlarını huzurunuzda kutluyorum.

Değerli öğretim üyeleri, sadece söylemler ile vatansever olunamayacağının bilinci ile, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda, İnönü Üniversitesi aracılığı ile ülkemize ve insanlığa daha fazla katkıda bulunmamız için çalışmak, daha çok çalışmak gerektiğini hatırlatıyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.

Saygıdeğer konuklar, 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantımıza katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor; şahsım ve üniversitem adına size ve ailelerinize sağlıklı, başanlı nice yıllar geçirmeniz dileklerimi sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız